LJETNI VRT BY GLORIA

Najčitaniji ženski magazin veliki party posvetio Zagrebu: Okupile su se brojne zvijezde

Prva večer prvog Glorijina partyja nakon lockdowna odvila se u vrtu Arheološkog muzeja
Ljetni vrt by Gloria, dvodnevno druženje u čast starom Zagrebu.
Na fotografiji: Sanja Vejnović i Ronald Braus
 Ivana Nobilo/Cropix

Vrijeme je za novi početak, opuštanje i dobru zabavu - složile su se brojne zvijezde okupljene na prvoj večeri dvodnevnog druženja Ljetni vrt by Gloria u atriju zagrebačkog Arheološkog muzeja. Najčitaniji i najutjecajniji ženski magazin organizirao je prve večeri u središtu grada veliki tematski party za zvijezde, čija je nit vodilja bila posveta starom Zagrebu. U zabavno-gastronomskom programu evocirale su se uspomene na Zagreb iz nekih proteklih vremena, a prvi Glorijin party nakon lockdowna prštao je od dobre zabave i veselja.

image
Antonija Stupar Jurkin, Renata Sopek
Ivana Nobilo/Cropix
image
Sanja Doležal, Mara Borić, Ronald Braus, Mirjana Bohanec Vidović
Nera Simic/Cropix

Napeti kviz

Gosti su uživali u bogatom programu koji je vodila Iva Šulentić, a najviše smijeha bilo je tijekom kviza na temu koliko poznajete Zagreb. U njemu su tri zvjezdane ekipe - Mačkice, 3B i Mafia Squad - odgovarale na pitanja, poput: koja je najviša građevina u Zagrebu, gdje je Naselak u kojem su živjeli legendarni Smogovci, kako se zvao konj bana Jelačića...

image
Iva Šulentić
Nera Simic/Cropix

Pobijedila je ekipa 3B koju su činili sopranistica i glumica iz legendarnog filma "Tko pjeva, zlo ne misli" Mirjana Bohanec Vidović, operni pjevač Ronald Braus i glumica Marija Jerneić, no nagrade - Eucerinove poklon-pakete - dobili su svi sudionici.

image
Sanja Doležal
Ivana Nobilo/Cropix

Uslijedio je kulinarski dvoboj by Podravka u kojem su sudjelovale pjevačica Sanja Doležal i Janja Benić, poznata po gastro blogu Janjolinka.

image
Janja Benić
Nera Simic/Cropix

Kuhale su staro zagrebačko jelo - rezance s makom i orasima, no pripremile su ga tako dobro da se žiri nije mogao odlučiti koja je bolja pa je obje proglasio pobjednicama.

image
Renata Sopek, Antonija Stupar Jurkin i Anja Alavanja
Nera Simic/Cropix

Dok su se kuhala jela, na drugom dijelu atrija vodio se panel Gloria osobno na temu što se u Zagrebu jelo nekada, a što sada. Sudjelovali su gastro blogerica Nastasja Chiara Petrić, kolekcionar Jura Gašparac, glumica Sanja Vejnović i urednica portala Dobra hrana Vana Babić, a doznalo se mnogo zanimljivih detalja iz gastro prošlosti metropole. Primjerice, da su rakovi, ribe i kornjače iz Save u davnim stoljećima bili uobičajena hrana na trpezama Zagrepčana te da su za Božić šopali gusku - rakijom i orasima.

image
Zvjezdan Ružić
Ivana Nobilo/Cropix

Do kasno u noć

Za kraj programa, u HEP-ovu kutku ukrašenom brojnim svjećicama razgovaralo se o položaju agramerskih žena nekoć i danas. Razgovor je, kao što to radi svaki tjedan u Glorijinoj emisiji "Bez brige s Dijanom", vodila Dijana Čuljak, a gošća je bila Sanja Doležal.

image
Mirna Zidarić
Nera Simic/Cropix

Nakon službenog dijela programa, tijekom kojeg su se poštovale epidemiološke mjere, druženje se nastavilo do kasno u noć. I najbolje pokazalo koliko su ljudi, nakon teške godine koja je iza nas, željni veselja i zabave.

image
Nevena Rendeli
Nera Simic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:45