VATRENA ZAVRŠNICA

Pobjednica prvog Superstara je 17-godišnja Hana Ivković: Kad čujete kako pjeva bit će vam jasno zašto je to zaslužila!

Pobjednik je osim titule osvojio i 50 tisuća eura. RTL odmah otvorio prijave za drugu sezonu

Antonija Blaće i Hana Ivković

 Rtl/Rtl

Prvim hrvatskim "Superstarom" postala je Hana Ivković. Publika je večeras u RTL-ovom glazbenom spektaklu koji je trajao dva i pol mjeseca presudila kako pobjeda i 50 tisuća eura novčane nagrade treba ići u ruke 18-godišnje Sinjanke. RTL je tijekom večeri primio čak 100 tisuća glasova.

- Još ne vjerujem da se ovo dogodilo! - kazala je uzbuđeno Hana brišući suze, ovog puta one ‘sretnice‘.Grandiozna završnica počela je zajedničkom izvedbom četvero finalista; Petra Šegedina (18) s Korčule, Tonija Peruška (26) iz Labina, Dina Miklaužića (18) iz Huma na Sutli i Hane Ivković dobro poznatim Aviciijevim hitom "Wake Me Up". Potom je uslijedio izlazak žirija - Severina u pratnji Tončija Huljića koji je zezajući se glumio nosača ružičastog šlepa splitske pjevačice, a potom i Nike Turković i Filipa Miletića, da bi voditeljica Antonija Blaće i službeno najavila - dobrodošli u finale!

image

Tonči Huljić, Nika Turković, Severina i Filip Miletić

Rtl/Rtl

Prvi je led probio mladi Šegedin, a za svoju prvu pjesmu odabrao je "Pogledi u tami" Sergeja Ćetkovića.

- Kod tebe se ne radi da pobijediš zbog para, ti si tu radi muzike - zaključio je Huljić dajući naslutiti kako bez obzira na ishod showa ima glazbenih planova za Šegedina, za kojeg se inače ispostavilo i da je multinstrumentalist.

image

Petar Šegedin

Rtl/Rtl

- Ljubav se širi u koncentričnim krugovima kada ti uđeš u studio - kazala je dirnuta Severina, dok je Šegedin pokazao na svog oca u studiju dodajući: "Otac mi je plakao, a on nije plakao otkad su mu otkinuli pupčanu vrpcu". Nakon njegovog emotivnog nastupa uslijedio je energični Toni Peruško s izvedbom pjesme Billyja Idola "Rebel Yell".

image

Toni Peruško

Rtl/Rtl

- Titula seks simbola je oduzeta Tončiju Huljiću - bio je prvi komentar Miletićeva nastupa što je izazvalo salvu daljnje zezancije među žirijem.

- Ali jedva. To je stvar ukusa. A znaš da ja ukusa nemam - nastavila je Severina sa zezanjem Huljića.

- Stari lav je stari lav - mudro se izvukao Huljić. No nakon reda šale, žiri je komplimentirao i Peruškov nastup, poput Nike Turković koja je zaključila da je to njegov najkompletniji nastup. Žestinu u studiju "Superstara" ponovno je zamijenila emocija kada je stigao red na mladu Hanu Ivković. Otpjevala je "When you Believe" Mariah Carey i Whitney Houston.

image

Hana Ivković

Rtl/Rtl

- Ovo je jedna od najtežih pjesama na svijetu. Kupila si me kompletno ovom izvedbom - pohvalila ju je Turković, dok je Severina djevojku prozvala Disney princezom.

- Ti si svestrani igrač, od Nirave do Silvane - nastavio je s pohvalama Miletić naglasivši tako Haninu svestranost. Uslijedio je kao četvrti Dino Miklaužić koji je pred publiku prvi put večeras izašao sa žestokom izvedbom pjesme Led Zeppelina "Whole Lotta Love".

image

Dino Miklaužić

Rtl/Rtl

- Malo je reći da si dostojan finala. Da tako mladi dečko pjeva tako antologijsku pjesmu... - kazao je Miletić upitavši Miklaužića što je mislio kada je rekao u prilogu kako ovaj show mijenja ljude.

- Malo sam umišljen - spremno je uzvratio Dino, a Severina pohvalila njegovu iskrenost.

- Ti si konstanta, ti si u svakoj emisiji pjevao odlično - zaključila je. Nakon što je svo četvero odradilo svoje nastupe, stigao je red i na drugi krug. Šegedin je nekako i očekivano obzirom na glazbeni senzibilitet i na svoje podrijetlo odabrao pjesmu svog Korčulanina Olivera Dragojevića "Nocturno".

image

Petar Šegedin

Rtl/Rtl

- Petre, rasplakao si me. Ovo što ti radiš... nadam se da će hrvatska glazba s tvojim imenom i prezimenom dobiti novi biser - istaknula je pjevačica. Peruško je nastavio u svom stilu i izveo "Mjesto za nas", poznati hit Urban & 4.

- Super dinamika. Po meni pet plus - bez zadrške je rekla Turković.

image

Antonija Blaće i Toni Peruško

Rtl/Rtl

- Ti si taj koji pali vatru. Nažalost, Urban je izabrao pogrešan show. Mislim da bi on ovo odobrio - provokativno se osvrnuo Miletić. Drugi nastup Hane Ivković izazvao je ovacije i silne komplimente žirija. Sinjanka je odabrala jednu od najljepših balada regije, onu Jadranke Stojaković "Što te nema".

image

Hana Ivković

Rtl/Rtl

- Ovo se zove pametno žensko. Zaustavila si sve i iz tišine napravila simfoniju. To je rijetka osobina izvođača - navela je Severina.

- Neka mi oproste drugi kandidati, ali ovo je vrhunac večeri. Ti si primjer zašto je moj posao najljepši na svijetu - dodao je Miletić. Večerašnji natjecateljski dio prije superfinala dvoje najboljih zaključio je Miklaužić efektnom izvedbom poznatim hitom Mate Miše Kovača "Ostala si uvijek ista".

- Za ovu pjesmu treba imati dušu. Majstore. Ja se ne brinem za tebe poslije ovog showa - kazao je Miletić.

image

Dino Miklaužić

Rtl/Rtl

- Odlično! Nadrastao si prošlu izvedbu. Imao si odličnu ekspresiju, govor tijela i glas su ti sjajni, sve ovisi o tebi i publici koja će sada glasati - rezimirao je Huljić. Nakon glasanja publike u superfinale su ušli Dino i Hana. Za treću, posljednju pjesmu Hana je izvela "I‘ll Never Love Again" Lady Gage.

- U ovih šest mjeseci i ti si sazrela, kompletno si napredovala. Ispred tebe je karijera. Ozbiljno ti kažem - istaknuo je Huljić, a Miletić odmah poručio da su joj njegova vrata otvorena. Dino joj se odlučio suprostaviti s "Bed of Roses" Bon Jovija.

- Zvučiš kao svjetski pjevač. Nikada ništa ne pogriješiš, sve je zvučalo besprijekorno - ustvrdila je Turković.

- Dino, ti si kao neki prorok jer si na početku rekao da ti je Hana konkurencija i ispalo je tako. Ja nisam stigla glasati, ali moj sin je glasao - znakovito mu je natuknula Severina, a potom je uslijedilo novo trganje živaca za kandidate jer je ponovno krenulo glasanje sve dok nije objelodanjeno tko je odnio pobjedu u showu. Inače, tijekom showa najavljena je druga sezona "Superstara" te su odmah otvorene prijave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 21:45