TUŽNA VIJEST

Preminula Kasandra, kraljica nekadašnje CRO dance scene: ‘Počivaj u miru, ljepotice‘

Davorka Ručević, u javnosti poznatija kao Kasandra, preminula je u 55. godini života

Matija Vuica, Davorka Ručević - Kasandra

 Livio Andrijic/Cropix

Preminula je kraljica nekadašnje CRO dance scene Davorka Ručević, u javnosti poznatija kao Kasandra, potvrđeno je Jutarnjem listu.

U nedavnom intervjuu, izjavila je da je imala endometriozu, nije mogla hodati. Riječ je o bolesti koja se, objašnjavaju liječnici, javlja od rane mladosti i može poremetiti menstrualni ciklus, a ako se ne liječi, može dovesti i do neplodnosti. Najčešće je imaju žene koje nisu rađale, a ciste se uklanjaju hormonalnom terapijom ili laparoskopskim zahvatom.

Posljednji se put u javnosti pojavila 2007. kada je bila na rođendanskom slavlju bivšeg menadžera Vladimira Mihaljeka Mihe u jednom zagrebačkom hotelu.

image

Ivana Banfić, Davorka Ručević - Kasandra, Senna M, Danijela Trbović

Livio Andrijic/Cropix

Proslavila se hitom "Nisi ti jedini na svijetu", a 1994.godine nastupila je na Zadarfestu s pjesmom "Kazna". Za pjesmu "I Gotta Feeling" snimila je spot koji se smatrao najskupljim dotad u hrvatskoj glazbenoj produkciji, a s istom pjesmom je nastupila na Zagrebfestu 1994. godine.

Devedesetih je slovila za seks simbol i jednu od omiljenih predstavnica domaćeg dance pokreta, a proslavila se i glasom koji je imao raspon od čak četiri oktave.

Od poznate pjevačice počele su se opraštati i brojna poznata lica.

"Do mene u Irsku je došla tužna vijest, nadao sam se da je jedna od mnogih 'fake news', ali nažalost izgleda da nije. 3.12.2021. preminula je Davorka Ručević Kasandra. Počivaj u miru, ljepotice, i hvala ti za sve lijepe trenutke koje smo 90-ih proveli zajedno", napisao je Goran Goričanec.

"Nisam mislio da ću ovo forvardirat. Hvala Gorane Goričanecu na vijesti, mada je tužna vijest.. Nedavno smo se čuli na poruke i zaista mi je šok. Spavaj mirno, draga Kasandra", poručio je reper Renato Đošić Renman.

Mnoge je zbunila godina rođenja poznate pjevačice, a glazbenik Renato Metessi u svom je statusu napisao da je Kasandra lagala o svojim godinama te da je bila starija nego što se mislilo.

"In memoriam! Davorka Ručević Kasandra. Rođena 1973. godine u Zagrebu, preminula u 48. godini života od duge i teške bolesti! Dostupni osobni podaci o godini rođenja su neprovjereni i, moguće, netočni?! Povukla se iz javnosti i već duže vrijeme je živjela potpuno izolirano, sama u ruševnoj kući svoje bake na Bukovcu. Kao svojoj osobnoj prijateljici iz najranijeg perioda (upoznali se kad je imala 18 godina) njezina kratkog glazbenog i nesretnog života, ovom prilikom se opraštam od nje kao svoje kolegice po profesiji i drage mi osobe. Zbogom Davorka, bila mi je čast poznavati te, želim ti vječni mir i spokoj tamo gdje svi putujemo...svojoj kući i domu. Tvoje je kraljevstvo nebesko", napisao je Renato Metessi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 09:16