JUTARNJI U LIVERPOOLU

Preokret nakon prvih proba? Šveđanka uživo zvuči sve lošije, pojavio se favorit iz sjene, evo kako stoji Let 3

Loreen je moćna na pozornici ali nikako da nastup odradi besprijekorno, a Alessandra stoji odlično iako predstavnik Srbije zvuči bolje


Let 3 na probi u Liverpool Areni.
 

 Livio Andrijic/Cropix

Hoće li na ovom 67. po redu Eurosongu kladionice po prvi puta u povijesti grdno pogriješiti? Bili smo na generalnoj probi prvog eurovizijskog polufinala, slušali smo kako uživo zvuči favorizirana Loreen i njen ‘Tatoo‘ i, blago rečeno, nismo oduševljeni.

image

Loreen

Christine Olsson/tt/shutterstock/Christine Olsson/tt/shutterstock

Šveđanka dlakavih pazuha i dugih noktiju na sceni izgleda moćno, koreografiju je besprijekorno savladala, ali sve to nauštrb izvedbe tijekom koje je barem polovicu pjesme falšala. Da bi stvar bila gora, ovo nije prva proba na kojoj joj se to dogodilo. Upravo radi lošeg gađanja tonova Loreen klizi u postocima po kladionicama na kojima je međutim još uvijek prva, premda je po našem sudu ‘Tatoo‘ ipak samo bljeđa kopija nezaboravne ‘Euphorije‘ s kojom je na Eurosongu slavila 2012. godine.

Gledali smo i Finca uživo, dopao nam se više od Loreen, njegova pjesma rasplesala je publiku na probi a on sam u zelenom boleru koji mu otkriva prsa, u pratnji plesača u ružičastom, lako privlači pažnju, pa ne čudi da je po kladionicama drugi.

image

Käärijä iz Finske

Antti Hämäläinen/Lehtikuva/Profimedia/Antti Hämäläinen/lehtikuva/profimedia

Zapanjuje zato visoko šesto mjesto Norveške, koja večeras otvara prvo eurovizijsko polufinale. Upoznali smo Alessandru, mila je i pristojna djevojka, ali to nisu odlike koje igraju na sceni, koja ju je na probi, po našem dojmu, pomalo pojela. Dozvoljavamo, možda su se ljudi na nju kladili ne toliko zbog njene pjesme, nego zbog dobrog poznavanja načina na koji funkcionira glasanje na Eurosongu, gdje susjed susjeda obilato daruje, a u našem polufinalu nastupa puno ‘sjevernjačkih zemalja‘ koje bi Norveškoj mogle prikupiti obilje glasova.

image

Alessandra

Livio Andrijic/Cropix

Predstavnik Srbije Luke Black po kladionicama je 17-ti, a njegov nastup je moderan, zanimljiv, upečatljiv, prosto čudi da nije zauzeo neko više mjesto.

image

Luke Black s predstavnicom Norveške Allesandrom

Let 3? U Areni su na generalnoj probi dobili ogromni pljesak novinara, fotografa i snimatelja. Oni uživo sjajno funkcioniraju, vidi se da su složan i uigran bend, a vidi se i da su drugačiji od drugih. To može biti i dobro i loše.

Mediji koji su im na probi pljeskali vole drugačije i originalne, a večeras ćemo doznati koliko to voli i publika koja danas jedina odlučuje tko će iz prvo polufinala u finale (žiri se svojim glasovima publici priključuje tek u subotu). Po kladionicama, Letovci bi trebali proći u finale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:50