SVETA OBITELJ

Proslavljeni srpski glumac nakon serije ‘Stranger things‘ došao po prvi put glumiti u hrvatskom filmu

Glumac je poznat po filmskom hitu ‘Montevideo, Bog te video‘ i seriji ‘Vratit će se rode‘

Film ‘Sveta Obitelj‘
 

 Promo/

Proslavljeni srpski glumac Nikola Đuričko s redateljicom Vlatkom Vorkapić donosi novi dugometražni film "Sveta Obitelj" u kojem utjelovljuje gazdu Marka. Prije nekoliko godina s cijelom obitelji napustio je Beograd i zaputio se prema Los Angelesu gdje se upušta u novu glumačku avanturu, a sada dolazi i na velika platna u kinima diljem Hrvatske.

Nikola Đuričko, glumac koji je poznat po filmskim i TV hitovima kao što su "Montevideo, Bog te video" i serija "Vratit će se rode", osvojio je i Hollywood ulogom u svjetski poznatoj seriji "Stranger things", gdje je utjelovio humorističnog ruskog kriminalca Yurija. U novom filmu Đuričko utjelovljuje imućnog gazdu Marka koji sa svojom ženom Anom i sinom Ivom živi na imanju u jednom slavonskom selu.

image

Film ‘Sveta Obitelj‘

Promo/

Radnja filma odvija se 60-ih godina prošloga stoljeća, gdje su stari običaji glavni imperativ, a urbani utjecaj skoro i ne postoji. Kako bi sačuvao obiteljsku tajnu, Marko kao pravi manipulator, tako zna prepoznati priliku, a s njom i savršeno žrtveno janje. Među nadničarima, koji čekaju posao, Marko zamijeti mladu Janju te joj nakon obavljenog branja suncokreta ponudi da ostane na njegovom imanju. Da bi održao sliku savršene obitelji, on isprosi ruku mlade Janje za svoga sina te pripremi svadbu gdje imamo prilike vidjeti razne običaje, narodne nošnje te čuti slavni bećarac.

Sve izgleda savršeno, a zapravo ništa nije kako izgleda. Prava istina sačuvana je unutar četiri zida i Janja počinje shvaćati da je brak na koji je pristala zapravo zamka. Film "Sveta obitelj" vodi nas u prošlost kako bi ukazao na teme s kojima se susrećemo i danas te se lako može povezati s problemima o kojima često imamo priliku čitati na online portalima.

Ova napeta obiteljska priča i hollywoodski glumac s Anitom Matić Delić, Lunom Pilić, Ivanom Čuićem, Juditom Franković Brdar i Aleksandrom Cvjetkovićem moći će se pogledati od 7. prosinca u kinima diljem Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 23:05