DOBITNIK ZLATNOG STUDIJA

Šprajc: ‘To je to, puna vitrina, ne stane više. Najljepši mogući kraj jednog i početak novog dijela karijere...‘

Poznati voditelj misteriozno je najavio neke nove poduhvate zahvalivši se gledateljima na dosadašnjem povjerenju

Zoran Šprajc

 Srdjan Vrancic/Cropix

To je to. Puna vitrina. Ne stane više. Teško je uopće i postići više. Jučerašnji Zlatni studio je najljepši mogući završetak jednog dijela profesionalne karijere i najljepši mogući početak nečega novog.

Tako je popularni voditelj i TV novinar Zoran Šprajc na Instagramu prokomentirao nagradu Zlatni Studio koja mu je uručena na svečanosti u petak. No, najavio je i neke promjene.

- Ali kad se čovjek, voditelj novinar i urednik tako visoko vine ne treba zaboraviti tko je, odakle je i kako je počeo i tko su bili ljudi koji su ga i ne znajući naveli do ovih visina. Sinoć sam prekoračio dozvoljeno vrijeme pa su mi HRT-ovci opravdano skinuli ton ali to ćemo sad ispraviti: Prije 29 godina tadašnja glavna urednica Htv-a Marija Nemčić primila je na praksu skupinu studenata i nakon nekog vremena nama nekolicini rekla da bi tu trebali i ostati.

I ostali smo :)

Prije 18 godina tadašnji urednik Informativnog programa gospodin i drug Vladimir Rončević zustavio me na ulasku u lift i rekao "ti bi trebao početi voditi Dnevnik". I vodio sam ga, idućih 10 godina.

Prije 8 godina nazvao me Rusmir Nefić i rekao kako se pokreće prvi news kanal u regiji i pitao me hoću li im se pridružiti. Pridružio sam se i pokrenuli smo i na noge postaviili N1.

A onda su me nakon toga Henning Tewes i Ivan Lovreček pozvali na RTL i rekli da napravim emisiju kakvu bih ja volio gledati.

I napravili smo RTL Direkt, po ocjeni gledatelja već sedam godina najbolju infornativnu emisiju u kozmosu.( vidi vitrinu)

I sada mi je uprava RTL-a (Marc, Ivana, Ana, Željka, Nataša...) opet dala priliku da napravimo nešto novo i drugačije.

Hvala svima njima, mojoj obitelji, svim mojim prijateljima poznanicima i konobarima, svima od kojih sam nešto čuo, načuo i naučio - napisao je Šprajc.

Zahvalio je i Jutarnjem te Studiju što organiziraju dodjele ovakvih nagrada jer, osim što pune njegovu vitrinu, sve televizijske radnike podsjećaju da rade zbog publike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 05:10