DAN HANE I GRAŠE

Svi detalji splitskog vjenčanja godine: Na crkvenom obredu samo bliski prijatelji i obitelj, doznajemo i tko su kumovi

Iako je pjevač intimu rijetko otkrivao, vijest da će postati otac, ali i da ženi kćer Tončija Huljića, podigla je medijsku histeriju

Petar Grašo i Hana Huljić

 Ante Čizmić/Cropix

Na vječnu ljubav, u dobru i zlu, omiljeni splitski glazbeni par Hana Huljić i Petar Grašo zaklet će se ove subote u svom rodnom gradu. Nije još poznato koju su crkvu za svoj veliki dan odabrali, no spominjao se samostan Svetog Frane na Obali. Crkveno vjenčanje, odnosno svadbu, par je odlučio, kako zbog nepovoljne situacije s koronom tako i Hanine trudnoće, organizirati tek za 30-ak ljudi, odnosno samo za kumove i obitelj, a velika fešta za pamćenje s više od 500 uzvanika uslijedit će na jesen.

Vijest o vjenčanju uslijedila je kratko nakon što se saznalo da par očekuje svoje prvo dijete, no i Petar i Hana detalje se trude sakriti od javnosti. Svjedoci razmjene njihovih bračnih zavjeta bit će, kako doznajemo, samo najuža obitelj. Naravno, uz mladence će biti njihovi roditelji Tonči i Vjekoslava Huljić te Zoran i Snježana Grašo, Hanin brat Ivan, Petrova sestra Buga, Hanina baka, odnosno Vjekoslavina majka i dvije sestre s obiteljima. Hanina kuma bit će njezina dugogodišnja prijateljica i kolegica s glazbene scene Domenica Žuvela, a Grašo je svog kuma uspio zadržati u tajnosti. Poznato je samo kako je uoči svadbe Grašo bio par dana u Beogradu.

U vjenčanici Arileo

Oko vjenčanice koju će za svoj veliki dan odjenuti Hana Huljić pak nije bilo previše dvojbi. Na svom vjenčanju mladenka će nositi haljinu s potpisom splitskih dizajnera Marija i Jurice Pirić koji stoje iza brenda Arileo. Naime, haljine Arileo Hana je nosila za sve svoje značajne trenutke, poput maturalne večeri i brojnih nastupa stoga je i vjenčanica istih dizajnera bio logičan izbor. Kako Hana njeguje jednostavan i ženstveni stil, za pretpostaviti je da će i vjenčanica biti takvoga dizajna.

No, pravo je pitanje kako će izgledati velika i raskošna svadba koju par planira za kraj ljeta ili početak jeseni, a za koju se već sada priča da će biti jedna od najvećih fešta i, u hrvatskim okvirima, vjenčanje desetljeća. Na taj veliki dan, s obzirom na to da mladenci planiraju pozvati sve svoje prijatelje i suradnike, a taj broj nije mali, očekuje se barem 500 uzvanika. Datum još nije određen, no tada će definitivno već biti roditelji dječaka ili djevojčice, a kako se priča, presretni budući roditelji već imaju spremna imena u oba slučaja.

Šuškanja po kuloarima

Ljubavna priča Petra i Hane prilično se brzo odvila. Vezu su navodno započeli prošlog ljeta, o čemu se pomalo 'šuškalo' u splitskim kuloarima, a da su zajedno, doznalo se nakon što su snimljeni u listopadu u središtu Zagreba kako se drže za ruke.

Doduše, lako je shvatiti zbog čega su u prvo vrijeme odlučili tajiti svoju ljubav, a razloga je više. Grašo je, naime, samo nekoliko mjeseci prije prekinuo više od 24 godine dugu vezu s Danijelom Martinović, no njihovi zajednički prijatelji tvrde da je njihov odnos završio znatno prije no što je Petar išta započeo s Hanom. Isto tako, i Hana i Petar i prije su svoj privatni život držali za sebe i tek su šturo govorili o svojim ljubavnim vezama, iako ih nisu tajili.

Naime, prije veze s Grašom, Hana je deset godina bila s bivšim kolegom s Umjetničke akademije u Splitu Tomislavom Šošićem s kojim je prohodala kad joj je bilo 18 godina. Uz to, Petar Grašo je dugogodišnji obiteljski prijatelj Huljićevih i sve do relativno nedavno na 14 godina mlađu Hanu je gledao kao na malu kćerkicu svog prijatelja i suradnika. Hana je kao djevojčica gostovala i u spotu Danijele Martinović, a s Grašom je 2016. snimila duet "Srce za vodiča". Doduše, Hana nikad nije krila da joj je Grašo bio idol kao djevojčici, a priznala je kako je kao mala u njega bila i zaljubljena te mu je čak napisala i ljubavno pismo koje Grašina majka i danas čuva.

Četvrti mjesec trudnoće

Još jače od same činjenice da se Hana i Petar vole, odjeknula je vijest da očekuju svoje prvo dijete. Trenutno je Hana u četvrtom mjesecu trudnoće, a prije službene potvrde za to su znali tek najbliži prijatelji i, dakako, obitelj.

Nema sumnje da je ljubavni par bio oduševljen činjenicom da će postati roditelji, a jednako su sretni bili i njihovi roditelji kojima je par tu sretnu vijest priopćio na sam Božić koji su obitelji Huljić i Grašo prošle godine prvi put proslavile zajedno. Sreći nije bilo kraja, posebno jer su i Tonči i Vjekoslava Huljić posljednjih godina isticali kako više od ičega priželjkuju unuke, a nadu da će dočekati i Petrovo dijete nije napuštala ni Grašine roditelje, posebno jer je toliko ljubavi posvećivao svojoj nećakinji.

"Trebalo mi je neko vrijeme, kao vjerojatno svakom čovjeku, da sam sa sobom osvijestim tu divnu informaciju i sad živimo u slatkom iščekivanju.

Kad zatvorimo vrata naše kuće, živimo kao i sve normalne obitelji koje čekaju prinovu", ispričao je Petar Grašo tijekom intervjua na narodnom radiju, a na temu mijenjanja pelena u šali je dodao: "Mislim da ima i drugih članova ove familije koji trebaju guglati kako se to radi."

A o budućoj ulozi djeda nedavno se oglasio i Tonči Huljić, također u šaljivom tonu. "Stalno sam govorio: 'Hoćete me više napravit' didom?' Onda kad je došao taj trenutak, malo me uhvatila panika. Ja sam čovjek koji uvijek planira na duge staze. A šta sad kad postaneš dida? Sad samo čekam - pradida", ispričao je slavni hitmejker.

Kako bilo, Hana i Petar vrlo su brzo shvatili da su stvoreni jedno za drugo, a dijete stiže kao kruna njihove ljubavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 21:43