AVANTURA ŽIVOTA

Tončica Čeljuska se javila iz najopasnije zemlje svijeta: ‘Spava se u kolibama od sijena, vode i struje ima minimalno‘

‘Grad je nadmašio sva očekivanja, jedno od najvećih iznenađenja. Sigurno spada medu top 5 najljepših gradova koje sam ikad vidjela‘

Tončica Čeljuska
 

 Biljana Gaurina/Cropix

‘Jednom godišnje idi na mjesto na kojem nikad nisi bila, jedno je od onih životnih principa kojih se s veseljem nastojim držati. Cartagena, najveća karipska luka u Kolumbiji koju su osnovali španjolski kolonizatori 1533. godine. Grad je opasan zidinama, nešto poput Dubrovnika, zaštićen od UNESCOa, divna arhitektura i spomenici. No ono što je posebno je atmosfera, boje, glazba i ples na svakom koraku‘, napisala je na svojem Instagramu HTV-ova voditeljica Tončica Čeljuska nakon što se vratila s egzotičnog putovanja, piše Slobodna Dalmacija.

‘Grad koji je nadmašio sva moja očekivanja, jedno od najvećih iznenađenja na putovanjima uopće. Sigurno spada medu top 5 najljepših gradova koje sam ikad vidjela‘, oduševljeno je kazala Tončica.

Da se voditeljica i urednica HRT-ove emisije ‘U svom filmu‘ odlično nastavila provoditi u Kolumbiji dalo se je zaključiti i iz sljedećih objava.

‘Cartagena, Colombia, grad pod zaštitom UNESCO-a, najznačajnija luka na obali karipskog mora. U njoj se spojilo sve najbolje od španjolske, afričke, indijanske kulture.Putnik koji se zatekne u ovom gradu Južne Amerike nepovratno se zaljubi u ljepotu i energiju ovog grada! Gastronomija, arhitektura, moda, - fenomenalno iznenađenje‘, dodala je.

‘San Blas je arhipelag od 365 otoka u Panamskom dijelu Karipskog mora! Ovaj neotkriveni dio svijeta je robizonsko mjesto u kojem nema hotela ni resorta, voda i struja minimalno, a na kartu svijeta ih je stavio Netflix kada je dijelove serije Casa del Papel snimao upravo ovdje. Na otocima žive domoroci, autohtoni narod Cune, prakticki svaki otočić je vlasništvo jedne obitelji, otočići su u stvari maleni posjedi u kojima oni primaju turiste u vrlo skromnim uvjetima. Sve je autenticno, priroda je netaknuta, spava se u kolibama od sijena i mnogi avanturisti ovdje nađu komadić raja‘, podijelila je s pratiteljima, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 03:13