POČIVAO U MIRU

U 67. godini života preminuo Šime Vlajki, pionir odnosa s javnošću i bivši muž Daniele Trbović

Biciklijade ili izbori za Miss Hrvatske bili su nezamislivi bez Šime koji bi probleme rješavao u čas oka

Šime Vlajki

 Petar Jurica/

Umro je jedan od posljednjih zagrebačkih bonvivana. Šime Vlajki preminuo je u 67. godini, svega četrnaest dana uoči svog rođendana, u Koprivnici od posljedica upale pluća.

Nekadašnji čuveni stručnjak za odnose s javnošću i marketing rođen je 23. ožujka 1956. godine u Zadru te se 1987. godine zaposlio u Vjesniku, a početkom 90-ih godina prelazi u Večernji list, gdje je bio zadužen za PR - odnose s javnošću, što je tih godina bilo posve novo područje djelovanja unutar organizacijske sheme hrvatskih tvrtki, a naročito u sustavu medijskih kuća.

Iz tog vremena mnogi se sjećaju Šime, koji je uvijek bio u žurbi, s torbom za spise u rukama i naočalama na nosu, kako hita hodnicima redakcije, usput priča viceve, dobacuje komplimente kolegicama... Večernjakove akcije poput Biciklijade ili izbora za Miss Hrvatske bile su nezamislive bez Šime koji bi probleme rješavao u čas oka, simpatično pritom kukajući kako bi sve propalo da njega nema.

No, ništa nije nikad propalo, osim njegovih brakova. Šime se dva puta ženio, oba puta s damama s HRT-a. Njegova prva supruga bila je HRT-ova novinarka Tanja Šimić, a njegova druga supruga je bila HRT-ova voditeljica Daniela Trbović s kojom je u braku bio od 1997. godine do 2004. godine i u braku su dobili sina Lovru.

Osim njega, Šime je imao i kćerku Niku (koju je dobio s glumicom Miljenkom Androić) i sina Lukšu, u čijem odrastanju kako je sam svojedobno ispričao nažalost nije sudjelovao. Na priče da je osim Tanje i Danijele još mnogim poznatim damama zbog Šime znalo jače zakucati srce, samo bi se nasmijao i odmahnuo rukom.

Zadnjih dvadesetak godina nisu bile dobre godine za Šimu. Dani najveće poslovne slave, kao i veliki projekti, ostali su za njim. Prijatelji i poznanici sve rjeđe su ga viđali na kavama kod ‘Charilieja‘, kafića koji je nekad bio njegova obavezna i omiljena postaja. Sve to što mu se tih godina događalo teško je primao srcu. Čovjek koji je uvijek bio široke ruke više nije mogao počastiti brojne prijatelje i poznanike koji su se nekad jatili oko njega. Ostao je sam. Mnogi su ga zaboravili, a sjetili su ga se tek na vijest o njegovoj smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 21:20