‘ŠEĆER OD LUBENICE‘

Uz svjetski poznate glazbenike Franka Batelić po svom guštu obradila hit britanskog miljenika

‘Ovo je za zabavu dok uskoro ne izađe moj novi službeni singl ‘Plan B‘‘, rekla je Franka
Franka Batelić
 Petar Krajacic Vilovic

U vrijeme kada je glazbena industrija, kao i mnoge druge, na koljenima zbog gorkih posljedica pandemije koronavirusa te dok su mnoge granice zatvorene, a svijet funkcionira po 'novom normalnom', Franka Batelić (28) udružila se s renomiranim imenima svjetske glazbene scene, kako bi publici i fanovima ponovno, kaže, poklonila malo glazbene pozitive.

image
Petar Krajacic Vilovic

- 'Watermelon sugar' Harryja Stylesa svjetski je glazbeni hit koji se nekako konstantno provlačio mojim listama za slušanje i uvijek bi unio pozitivu u svaki moj dan. Odlučila sam ga obraditi i otpjevati po svom guštu i donijeti publici nešto novo i zanimljivo. Drago mi je da se pokazalo kako glazba nema granica niti u ovo vrijeme, te smo uspjeli okupiti sjajne glazbenike koji su moju viziju pretočili u stvarnost - rekla je Franka.

image
Petar Krajacic Vilovic

Na pjesmi su surađivali basist David Parks koji na svim glazbenim turnejama surađuje s Justinom Bieberom i Jason Derulom, klavijaturist Brockett Parsons među ostalima surađivao je i s P. Diddyjem, a trenutno svira s Lady Gagom, trubač Mike Cordone radi s najvećim svjetskim imenima pop glazbe, među kojima su The Jonas Brothers, Kanye West, Pharrell, Usher, Ricky Martin i Ariana Grande. U ekipi je i gitarista Georgea Collinsa poznati gitarski magazin Guitar.com prozvao je velikom glazbenom senzacijom, dok je Saša Maček poznat hrvatskoj publici kao bubnjar EDM/POP grupe Cheatcodes, a surađivao je i s Lauvom, Steve Stylesom, Wow Jonesom i Danom Richardsom, saksofonist Joshua Kovacevic je, pak, član hrvatskog ska benda October Light, koji nastupaju od SAD-a, Europe, pa čak do Egipta.

Za glazbenu produkciju zadužen je Samuel Lundell, švedski producent koji radi aranžmane mnogim svjetskim glazbenicima. Mix i mastering obrade pjesme 'Watermelon Sugar' odradio je Marko Mihaljević, u prestižnom londonskom Abbey Road institutu u kojemu su među ostalima snimali The Beatles, Aretha Franklin, Adele, Amy Winehouse, Ed Sheeran i drugi.

image
Petar Krajacic Vilovic

Zanimljiv video spot koji je Franka danas predstavila na svom YouTube kanalu režirao je Dario Radusin.

- Vjerujem kako su slušatelji uživali i plesali, gdje god ljetos bili, uz moju posljednju pjesmu 'Prvi osjećaj', a dok uskoro ne izađe moj novi službeni singl 'Plan B', vjerujem kako će sa smiješkom zaboraviti na svakodnevicu uz 'Watermelon Sugar' - poručila je Franka.

image
Petar Krajacic Vilovic
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:50