RIVALI SLAVE ZAJEDNO

ZLATNI STUDIO UJEDINIO LJUTE KONKURENTE Fotografija s dodjele najveće medijske nagrade raznježila obožavatelje: 'Nema tu ljutnje ni zavisti'

Zoran Šprajc i Ivana Paradžiković
 Tomislav Krišto / CROPIX

Uz riječ konkurencija nekako se prirodno veže rivalstvo, i to više u nekom neprijateljskom tonu, a da ona može biti zdrava, poticajna i prijateljska, u velikom su stilu nakon dodjele ovogodišnje najveće medijske nagrade Zlatni Studio pokazali Ivana Paradžiković i Zoran Šprajc.

Naime, RTL je prve dvije godine otkad se Zlatni Studio dodjeljuje uvjerljivo slavio u kategorijama najboljeg voditelja i TV emisije godine, koju su prema glasovima čitatelja osvojili Zoran Šprajc i njegov RTL Direkt. No, ove se godine situacija potpuno obrnula, pa su te nagrade otišle u ruke omiljene emisije Nove TV Provjereno i prve žene tog formata Ivane Paradžiković. A među prvima koji su Ivani i njezinoj ekipi Provjerenog čestitali bio je upravo njezin "ljuti" konkurent Zoran Šprajc. Štoviše, fotografija nakon dodjele na kojoj Šprajc snima selfie s Ivanom Paradžiković dirnula je brojne njihove obožavatelje na društvenim mrežama.

Dapače, njihovo se druženje nastavilo i na after partyju Zlatnog Studija u pravom prijateljskom i kolegijalnom tonu.

- O Ivani mislim sve najbolje, prije svega kao o osobi, kao profesionalcu, ali i onom što pokazuje na ekranu. Sve to mogu reći i za njezinu ekipu. Osim toga, moram priznati da osjećam i svojevrsnu grižnju savjesti jer se Ivana godinama sa mnom nalazi u finalu Zlatnog Studija pa je bio red da jedna nagrada pripadne i njoj - u svom je stilu komentirao Zoran Šprajc te tako potvrdio da kolege, unatoč tome što rade za konkurentske kuće, jedno drugom mogu biti i svojevrsni poticaj.

Ivana Paradžiković također je imala samo riječi hvale za svoga kolegu Šprajca, ali i za Tarika Filipovića, koji se s njima našao u finalu kategorije TV voditelja/voditeljice godine.

- Prije svega sve svoje kolege smatram upravo kolegama, a ne neprijateljima i konkurencijom. Posebno sam, moram reći, bila ponosna na nagradu koja je otišla Danki Derifaj. Uvijek mi je drago kad kvalitetni ljudi, novinari i kolege osvajaju nagrade, bez obzira na to kamo pripadaju - naglasila je Ivana Paradžiković.

A osvrnula se i na kasnije druženje, nakon službene dodjele, kad su se opustili uz dobru glazbu i veselu atmosferu.

- Sa Zoranom Šprajcom uvijek je zabavno pa je normalan slijed bilo i druženje nakon dodjele. Dodala bih da je i meni bilo drago kad je proteklih godina Šprajc osvajao nagrade. Nema tu ljutnje ni zavisti. Mi se borimo za gledatelje u eteru, ali istinski sam sretna jer radi se o izvrsnom voditelju, pravoj legendi novinarstva. Od njega sam daleko po godinama i stažu, moglo bi se reći klinka, pa mi je bila posebna čast ove godine uzeti nagradu u kategoriji voditelja godine - priča Ivana.

Dodatnu težinu osvojenoj nagradi daje i to što se uz nju i Šprajca u finalu našlo još jedno omiljeno TV lice, Tarik Filipović.

- Naravno, sve ovo što sam već rekla ide puta dva jer je s nama u finalu bila još jedna legenda televizije, Tarik Filipović - ne skrivajući ponos dodala je Ivana Paradžiković. U svakom slučaju, hvale je vrijedna, a i svojevrsna posebnost Zlatnog Studija ova lijepa podrška među konkurentima, finalistima, ali prije svega iznimnim novinarima, voditeljima i autorima gledateljima omiljenih formata

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 14:14