‘DRSKA NEISTINA‘

Angelina Jolie tvrdi da ju je Weinstein htio napastovati, predator se javio iz zatvora: ‘Laže!‘

Glumica je detalje priče iznijela u najnovijem intervjuu za The Guardian
Filmski mogul Harvey Weinstein (lijevo) i glumica Angelina Jolie (desno)
 Angela Weiss/AFP/ISABEL INFANTES/AFP

Filmski mogul i silovatelj Harvey Weinstein (69), zbog kojeg je nastao #metoo pokret koji se bori protiv seksualnog nasilja, preko svojeg je glasnogovornika izjavio da su optužbe glumice Angeline Jolie (46) da ju je pokušao seksualno napastovati kad je imala 21 godinu "drska neistina". Jolie je o tome govorila još 2017. godine, a detalje je iznijela u najnovijem intervjuu za The Guardian.

Otkrila je da se incident dogodio 1998. na snimanju filma "Ljubavne igre". Weinsten ju, rekla je, nije uspio napastovati. "Ali smatram da je pokušaj i iskustvo pokušaja uznemiravanja također uznemiravanje", rekla je, dodajući da je sve ispričala svojem tadašnjem suprugu Johnnyju Leeju Milleru pa su zajedno širili riječ i savjetovali sve djevojke da ne ostaju same s Weinsteinom.

Ona je nakon toga prekinula svaku suradnju s Weinsteinom, ali njezin bivši suprug Brad Pitt to nije učinio. "Svađali smo se oko toga. Naravno da me to boljelo", iskreno je priznala.

Progovorila je i o svojim dvojbama. "Ti si Angelina Jolie, svaki muškarac i žena na svijetu, sigurna sam, imaju određeni interes za tebe. Pa, napastuje li te onda cijeli svijet?" pitala se na trenutke.

O bivšem suprugu Bradu Pittu, s kojim se rastala 2019., nije imala lijepe riječi. Iako se suzdržavala i odbijala odgovoriti na neka novinarska pitanja, rekla je da se tijekom braka s Pittom bojala za svoju i sigurnost svoje obitelji. Objasnila je da ne može govoriti o svemu o čemu bi htjela jer je u tijeku sudski spor kojim se ona i Pitt još uvijek bore za skrbništvo nad djecom. Inače, ona ga optužuje i za obiteljsko nasilje, a papire za razvod je bila podnijela nekoliko dana nakon što je Pitt u privatnom avionu navodno napao njihova tada 15-godišnjeg sina Maddoxa. "Trebalo mi je puno vremena da dođem u poziciju kad sam doista osjetila da se moram razdvojiti od oca svoje djece", rekla je o bivšem suprugu koji se nakon razvoda liječio od alkoholizma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:52