NADURENI PAUL

Bivši batler Lady Di bijesan na princa Harryja: ‘Čovječe što ti se dogodilo, pa znamo se cijeli život‘

Harry je postao ljutiti, mrzovoljni i privilegirani princ koji za sve okrivljuje druge, smatra batler Diane Spencer, Paul Burrell

Paul Burrell, batler princeze Diane

 /Instagram/screenshot

Biografski uradak britanskog princa Harryja "Spare" prepun je otkrića koja su šokirala, nasmijala ili izazvala okretanje očiju kod pola svijeta - o princu, njegovoj (kraljevskoj) obitelji, prijateljima, svemu i svačemu. Od priča o njegovom promrzlom penisu do tvrdnji da su njegov brat William i šogorica Kate u biti krivi za glupu odluku da se odjene u nacista za kostimiranu zabavu, do očeve hladnoće, princ nije birao što će sve pokazati svijetu. Iz Palače nema reakcija na knjigu, barem zasad, i barem ne javnih. No, javljaju se mnogi ljudi koji su na različite načine povezani s kraljevskom obitelji.

Među njima je i bivši batler Harryjeve majke, princeze Diane, Paul Burrell. Burrell je bio osoba od povjerenja pokojne lady Di i s njom je prošao sve njezine drame. On je odlučio reći što misli o Harryjevoj knjizi koja ga je, kao i mnoge druge, povrijedila.

Za Marie Claire izjavio je kako je Harry "trebao biti pametniji". Burrella je, o čemu je pisao i na društvenim mrežama, posebno naljutilo to što u knjizi Harry o njemu govori kao "batleru" ili "maminom batleru".

- Pa, mamin batler zvao se Paul. Harry, ti si me poznavao, cijeli život si me znao kao Paula - poručio je Burrell.

On je godinama radio za kraljicu Elizabetu II., a zatim cijelo desetljeće za princezu Dianu, sve do njezine smrti 1997. godine.

image

Paul Burrell, batler princeze Diane

/Instagram/screenshot

- Zašto se to promijenilo, zašto nisam Paul, nego sam "batler"? Odjednom me mrzovoljni princ odbacuje kao nebitnu osobu, sugerira da moje sveobuhvatne knjige nisu ništa rekle - objasnio je Burrell, koji je o svojem vremenu u službi Windsora objavio dvije knjige "A Royal Duty", 2000. godine te 2006. "The Way We Were: Remembering Diana". Prva knjiga bila je bestseler, dobila sjajne kritike, a prodana je u više od tri milijuna primjeraka. I druga je postigla velik uspjeh. Burrell je sudjelovao u nizu dokumentarnih filmova o princezi Diani i kraljevskoj obitelji. Danas je u mirovini, no u suradnji s nacionalnom organizacijom za zaštitu kulturno-povijesnog i prirodnog naslijeđa snima kratke dokumentarne filmove na značajnim lokacijama po cijelom Ujedinjenom Kraljevstvu.

image

Knjiga "Spare" mnoge je uvrijedila i razočarala

Khaled Desouki/Afp

Odmah nakon izlaska "Sparea", on je u razgovoru za The Express izjavio kako mu se ne sviđa današnji Harry.

- Ono što sada vidim je ljutiti, mrzovoljni, privilegirani princ koji neprestano okrivljuje druge ljude i ne preuzima odgovornost ni za što, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 21:19