USKORO PRETPREMIJERA

‘Cage je oklijevao hoće li glumiti samog sebe u filmu koji smo snimali u Dubrovniku. Druga opcija bio je Bale‘

Da Cage nije pristao glumiti u ‘Nepodnošljivoj težini golemog talenta‘, ulogu bi preuzeo ili Christian Bale ili Daniel Day-Lewis

Nicolas Cage u filmu Nepodnošljiva težina golemog talenta

 YouTube

Dobiti veliku holivudsku zvijezdu da bude u vašem filmu nikada nije lak zadatak, ali je dvostruko teže kada je uloga napisana posebno za jednog glumca. A upravo je to bio slučaj s "Nepodnošljivom težinom golemog talenta", u kojem Nicolas Cage glumi fikcijsku verziju sebe samog - Nicka Cagea.

Riječ je o filmu koji se u jesen 2020. među ostalim snimao i u Dubrovniku, a režirao ga je Tom Gormican. Inače, Gormican je zajedno s Kevinom Ettenom napisao i scenarij i to prije nego što su upoznali Nicolasa Cagea. U novom intervjuu za The Hollywood Reporter, njih dvojica su rasvijetlila težak proces "prodaje" svog scenarija u kojem samo jedan glumac zapravo može glumiti tu ulogu.

"Rečeno nam je da je Nick već radio te projekte i da nije lud u vezi s Nickom kao Nickom. A mi nismo bili dva tipa koji su imali brojne projekte u karijeri na koje biste mogli pokazati i reći: Ne, vjerujte nam", rekao je Etten.

Unatoč Cageovom oklijevanju oko uloge, nekoliko studija je bilo zainteresirano za scenarij. No, iako bi taj scenarij za većinu scenarista bio ostvarenje sna, par je bio iznimno svjestan koliko brzo bi se sve moglo srušiti.

"Smiješno je to što smo imali gomilu filmskih studija zainteresiranih za scenarij. No bilo je sasvim jasno, ako Cage to ne želi, scenarij nećemo realizirati. Ono između redaka smo shvatili, ne želimo ovu je*enu stvar ako on nije u njoj. Ne postoji druga verzija toga. Zato kad smo Cageu dali scenarij da ga pročita, bilo je to poput dvostruke tjeskobe. Nije zapravo postojala realna varijanta, ako on odbije tu ulogu, mi ćemo je ponuditi nekom drugom. Ta mogućnost je nestala", kazao je Gormican.

Ipak, dok su u dubokoj anksioznosti s nestrpljenjem čekivali Cageovu odluku, Gormican i Etten počeli su razmišljati o planu B. Jedan od njih je uključivao izvlačenje jednog od najpovučenijih glumaca svih vremena iz mirovine.

"Bilo je trenutaka kada sam pokušavao sebe nagovoriti na druga rješenja. Jedina zapravo dobra ideja, ne znam čija je bila, da ili Christian Bale ili Daniel Day-Lewis igraju Nicka Cagea", otkrio je The Hollywood Reporteru Etten.

Srećom po njih Cage je pristao na ovaj neobičan angažman, pa tandem nije morao posezati za rezervnim planom, a pitanje je bi li on i uspio, bi li na njega pristali studiji, bi li Bale ili Day-Lewis uopće pristali igrati kolegu.

"Nepodnošljiva težina golemog talenta" upravo je počela igrati u svjetskim kinima, a hrvatska pretpremijera najavljena je za 27. travanj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:49