‘TOKSIČAN AMBIJENT‘

Glumice iz serije ‘Buffy, ubojica vampira‘ autora serije optužile za zlostavljačko ponašanje

Glumica Charisma Carpenter konstatirala je da je Joss Whedon poznat po stvaranju "toksičnih i neprijateljskih radnih atmofera"
Charisma Carpenter
 David Acosta/Image Press Agency/NurPhoto via AFP

Istaknuti američki redatelj i scenarist Joss Whedon, koji se već susreo s optužbama da se tijekom snimanja filma "Liga pravde" ponašao zlostavljački i neprimjereno, u srijedu se našao na udaru kritika glumica s kojima je surađivao na seriji "Buffy, ubojica vampira", piše Associated Press.

Prvo se oglasila glumica Charisma Carpenter, koja je u objavi na društvenim mrežama konstatirala da je Whedon poznat po stvaranju "toksičnih i neprijateljskih radnih atmosfera" te da ju je ona osjetila dok je s njim radila na seriji "Buffy, ubojica vampira", čak i kad je bila trudna.

Carpenter je rekla da joj je Whedon govorio da je "debela" dok je bila trudna te da se šalio da će je otpustiti. Glumica tvrdi da ju je jednom pozvao na sastanak tijekom kojeg ju je pitao planira li zadržati dijete. Na istom je sastanku kritizirao njezin karakter i religijske stavove. Carpenter je rekla da je iduće sezone dobila otkaz.

Carpenter je rekla da je protiv Whedona istupila jer ju je inspirirao istup glumca Rayja Fishera, koji je prošlog srpnja rekao da je Whedon na snimanju dodatnog materijala za film "Liga pravde" prema ekipi i glumcima nastupao "zlostavljački, neprofesionalno i neprihvatljivo".

Glumica Sarah Michelle Gellar, koja je u seriji igrala ulogu ubojice vampira Buffy Summers, podržala je Carpenter. "Premda sam ponosna što se moje ime veže uz Buffy Summers, ne želim da me se zauvijek veže uz ime Jossa Whedona", napisala je Gellar na društvenim mrežama te dodala da se sada fokusira na obitelj. "Stojim uz sve žrtve zlostavljanja i ponosna sam njih zbog njihovih hrabrih istupa", rekla je Gellar.

Glumica Michelle Trachtenberg, koja je u seriji igrala Buffyjinu sestru Dawn Summers, na društvenim se mrežama zahvalila Gellar. "Sada sam kao 35-godišnja žena dovoljno hrabra da... i ja ovo objavim", napisala je, aludirajući na Whedonovo neprimjereno ponašanje koje je iskusila kao tinejdžerica na snimanju serije.

Glumica Amber Benson, koja je u seriji igrala ulogu čarobnjakinje Tare Maclay, također se osvrnula na optužbe protiv Whedona. "Na snimanju je vladao toksični ambijent za koji je zaslužan sam vrh", napisala je.

Whedonovi predstavnici nisu odgovorili upit Associated Pressa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:53