ZVIJEZDA U PAKLU DROGE

Godinama si je uništavao život, a na dno je povukao i slavnu manekenku: ‘Skoro sam ostao bez nogu‘

‘Najbolji način da to opišem za mene je kao da me udario autobus‘, rekao je glazbenik

Pete Doherty i John Davis

 Instagram

Ovisnost o drogama zamalo je glazbenika The Libertinesa Petea Dohertyja koštala obje noge nakon što je 'ostao bez vena’.

Danas ima 43 godine, no mnogi se iskreno čude kako je toliko doživio svojim burnim načinom života. Pete je sada priznao da je doživio neke 'bliske susrete sa smrću' tijekom svoje borbe s ovisnošću o drogama, iako je sada čist već više od dvije godine.

"Bilo je vrlo blizu, samo zbog ubrizgavanja. To se događa kada ostaneš bez vena. Ali sada se sve čini tako davno, ali bila je to paklena vožnja", rekao je.

Pete sada pripisuje zasluge glazbeniku Fredericu Lou, što ga je izvukao iz tame koja bi ga inače možda ponovno progutala. Dvojac je zajedno napisao tekstove za cijeli album ‘The Fantasy Life of Poetry and Crime’, koji je objavljen prošlog tjedna.

Opisao je kako mu je Frederic početkom 2020. u svom novom domu u Francuskoj pustio pjesmu pod nazivom ‘Inutile Et Hors D'usage’, što znači 'Beskorisno i sve potrošeno'.

"Postao sam jako emotivan kada mi ju je pustio i stvarno me pogodilo. Odustao sam od teških droga i osjećao sam se stvarno sje*ano. Najbolji način da to opišem za mene je kao da me udario autobus", priznao je.

Prošlog mjeseca Pete je bio prisiljen otkazati nadolazeće nastupe The Libertinesa nakon što je patio od visoke temperature i kratkog daha. U izjavi objavljenoj na njegovom Instagramu, fanovima je rečeno da je pozvan liječnik i da je zvijezdi dijagnosticirana respiratorna infekcija. Bend je te večeri trebao nastupiti u Bristolu, ali bili su prisiljen otkazati u zadnji tren jer je pjevaču trebalo 'hitno liječenje'.

Posljednjih godina Pete se skrasio se sa svojom kolegicom iz benda Puta Madres Katiom de Vidas u Francuskoj i napustio svoj životni stil lošeg dečka. Vjenčali su se u rujnu prošle godine, samo dva dana nakon što su potvrdili svoje zaruke, a njihovi bendovi The Libertines i Puta Madres svirali su na ceremoniji. Pete ima sina Astilea (19) iz veze s Lisom Moorish, a 2009. objavljeno je da je pjevaču bilo zabranjeno viđanje sa sinom zbog njegove ovisnosti.

Podsjetimo, Pete je najveći dio medijske pažnje dobio kada je osvojio jednog od najpoznatijih top-modela svijeta, Kate Moss, koja je s njim završila na samom dnu, iako je i ranije bila poznata kao okorjela partijanerica te ovisnica o alkoholu i drogama. Neko ga se vrijeme povezivalo i s jednako problematičnom te tragično preminulom pjevačicom Amy Winehouse, no ona je 2008. godine otkrila kako su samo bliski prijatelji. Njegovi skandali uključivali su i plaćeno ljubovanje s raznim muškarcima u mlađim danima, a sve to kako bi nabavio drogu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:24