SPORNA ALIMENTACIJA

Halle Berry pobijedila bivšeg partnera: ‘Neki zloupotrebljavaju sustav da dobiju više novca za sebe‘

Oba roditelja trebaju preuzeti financijsku odgovornost za dijete. Žene apsolutno ništa ne duguju muškarcima, smatra Halle Berry
Gabriel Aubry i Halle Berry 
 HUBERT BOESL/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP

Halle Berry (54) na sudu je u svoju korist uspjela ispregovarati uvjete sporazuma o skrbništvu nad 13-godišnjom kćeri Nahlom - po novome, bivšem partneru i ocu djevojčice, kanadskom manekenu Gabrielu Aubryju (44), umjesto dosadašnjih 16.000 američkih dolara na mjesec isplaćivat će upola manji iznos - "samo" 8000.

Oskarovka je ovu pobjedu izvojevala nakon što je nedavno na društvenim mrežama uzdržavanje djeteta (alimentaciju), barem što se tiče njezina slučaja, nazvala "iznudom". Za pravila po kojima je od 2014. Aubryju mjesečno morala plaćati 16.000 dolara glumica tvrdi da su "zastarjela" i "nepravedna".

Novi, umanjeni iznos alimentacije za bivše partnere stupio je na snagu 1. ožujka, piše Daily Mail. Osim toga, prema izvješću The Blasta, Halle će Gabrielu retroaktivno isplatiti i potporu od 85.000 američkih dolara te će pokriti njegove troškove sudskog postupka koji iznose 5000 dolara. Dogovoreno je i kako će glumica nastaviti plaćati Nahlinu privatnu školu i zdravstveno osiguranje, a ako njezin godišnji prihod premaši 1,95 milijuna dolara u bilo kojoj godini, kanadskom manekenu morat će isplatiti dodatnu pomoć za uzdržavanje djeteta.

Bivši par također se složio kako će sve buduće sporove rješavati s privatnim sucem, a obećali su i razmjenjivati ​​godišnje podatke o svojim osobnim prihodima.

- Oba roditelja trebaju preuzeti financijsku odgovornost za dijete. Žene apsolutno ništa ne duguju muškarcima. Plaćam alimentaciju već cijelo desetljeće i smatram da zakon nije dobar jer dopušta nekim roditeljima da zloupotrebljavaju sustav kako bi dobili više novca za sebe - napisala je nedavno Berry na društvenoj mreži očito aludirajući na svoje dugogodišnje probleme s bivšim partnerom Gabrielom.

Glumica i maneken petogodišnju vezu prekinuli su 2010. Halle se 2013. udala za francuskog kolegu Oliviera Martineza (55), s kojim je dobila sedmogodišnjeg sina Macea, ali brak im se raspao 2016. Zvijezda holivudskih filmova "Gotika" i "Monster's Ball" trenutačno je u vezi s glazbenikom Vanom Huntom (51).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 15:13