OBOŽAVALA HRVATSKU

Ivana Trump planirala je otvoriti kockarnicu u povijesnoj jezgri Dubrovnika. Evo zašto nije uspjela

Kritizirala je tada nedostatak poduzetničkog duha u Hrvatskoj i zakone koji ometaju svijet biznisa

Ivana Trump razgledava Labirint

 Milo Kovač

Ivana Trump, bivša supruga bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, umrla je u 74. godini života. Dubrovčani se još sjećaju njezinih posjeta Gradu 1997. i 1998. kad je ‘sondirala teren‘ za ulaganja u turističke sadržaje grada koji se u to vrijeme još oporavljao od posljedica ratnih razaranja, piše Dubrovački vjesnik.

Poslovna žena, pripadnica svjetske društvene kreme i bivša čehoslovačka skijašica prije dvadesetak godina ozbiljno je razmišljala o investicijama u Dubrovnik čiji je turistički potencijal brzo prepoznala. No, zamisao o ulaganjima nije joj se ostvarila. Upitana kakav je poslovni plan za Grad, za medije je Trump tada izjavila kako je pokušavala otvoriti kasino i restoran u Dubrovniku u prostorima Labirinta, no bez uspjeha.

image

Ivana Trump razgledava Labirint

Milo Kovač

Kritizirala je tada nedostatak poduzetničkog duha u Hrvatskoj i zakone koji ometaju svijet biznisa. Savjetovala je tada domaćinima da se potrude bolje razumjeti kako funkcioniraju poslovni krugovi, te kako se ugovaraju veće investicije. Izrazila je i nadu da će se u Hrvatskoj klima za ulaganja popraviti.

image

Ivana Trump u Dubrovniku

Tonči Plazibat/Cropix

Ivana Trump je 1998. godine posjetila i redakciju ‘Slobodne Dalmacije‘ u Splitu, a zatim je produljila boravak u Hrvatskoj posjetom Dubrovniku. Kroz Grad ju je tada proveo Vladimir Kraljević, vlasnik hrvatske licence za izbor Miss Universe i dobar prijatelj tadašnjih supružnika Trump.

image

Ivana Trump u šetnji s Vladimirom Kraljevićem po starom gradskom Portu

Tonči Plazibat/Cropix

Tijekom boravka u Dubrovniku Ivana se sastala s tadašnjim dubrovačko-neretvanskim županom Jurom Burićem i izložila mu poslovne planove. Na taraci Labirinta ju je dočekao i arhitekt Stijepo Butijer, tadašnji predstavnik dubrovačke gradske uprave.

image

Ivana Trump na primaju kod župana Burića

Milo Kovač

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:57