POMIRENJE GODINE

Kako je Kate pomirila posvađane prinčeve: Elegantnim potezom dovela Harryja i Williama pred svršen čin!

Harry se sinoć zadržao u Windsoru što sugerira da je neko vrijeme proveo družeći se s princom Charlesom i kraljicom Elizabetom II
Princ Harry u društvu brata Williama i supruge Kate
 Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Bio je to trenutak koji bi pokojnog princa Philipa možda najviše usrećio. Braća princ Harry i William ujedinili su se po prvi put nakon više od godinu dana na pogrebu djeda, vojvode od Edinburgha, koji je pokopan u subotu poslijepodne na intimnoj ceremoniji u kraljevskoj kripti dvorca Windsor, piše Daily Mail.

Iako Harry i William nisu išli rame uz rame u povorci iza lijesa, službu u kapeli svetog Jurja napustili su zajedno i dali naznaku zatopljenja odnosa. Dok su hodali upustili su se u podulji razgovor, i to samo nekoliko tjedana nakon intervjua što su ga princ Harry i njegova supruga Meghan Markle dali američkoj voditeljici Oprah Winfrey, koji je navodno razbjesnio Williama.

Njihovo druženje izgledalo je vrlo opušteno, a upravo se vojvotkinja od Cambridgea nametnula kao mirotvorka koja je utrla put jednom od najiščekivanijih pomirenja godine.

image
Prinčevi William i Harry na pogrebu
Victoria JonesAFP
image
Chris Jackson/AFP

Dok su članovi kraljevske obitelji napuštali kapelu, princ William je razgovarao s velečasnim Davidom Connerom, dekanom Windsora, dok je Harry iza njih razgovarao s Kate.

Izbjegavajući kolonu Rolls-Royceova, obitelj je potom krenula pješice natrag u dvorac Windsor.

William je isprva bio ispred supruge i brata Harryja, ali se okrenuo prema njima kako bi porazgovarao s Kate, dok je Harry razmjenjivao par riječi s dekanom.

Harry je potom sustigao brata i šogoricu i hodali su zajedno dok je William uklanjao masku s lica. Potom se Kate delikatno odmaknula kako bi popričala s groficom od Wessexa i njezinom kćeri Lady Louise, ostavljajući braću nasamo.

Očigledno zbližavanje prinčeva bio je dobrodošao trenutak nakon opipljive napetosti protekloga dana. Harry i William imali su kamene izraze lica dok su hodali iza lijesa, a razdvajao ih je rođak Peter Phillips. Vojvoda od Cambridgea koračao je ispred svog brata kada su ušli u kapelu, a atmosfera u crkvi ostala je izrazito hladna.

image
Harry i William s dekanom Windsora
Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Izvori su za Daily Mail rekli da su mnogi rođaci prema Harryju bili vrlo hladni otkako je prije tjedan dana stigao u Veliku Britaniju i izolirao se u Frogmore Cottageu.

- Ironija je da je jedino princ Andrew prema njemu izrazio bilo kakvu empatiju. Od (bivše supruge) Sarah Ferguson, a sada i iz prve ruke, zna kako je to biti autsajder, što Harry svakako jest. Što se tiče ostalih članova obitelji, postoji duboku osjećaj zaštite prema kraljici i ogorčenosti prema Harryju. Malo je simpatija prema Harryju nakon što su on i Meghan iznijeli optužbe prema kraljevskoj obitelji o institucionalnom rasizmu, naveo je izvor.

Naime, ustvrdili su da se jedan član obitelji, a to se, prema tvrdnji Oprah, ne odnosi na kraljicu ili princa Philipa, raspitivao kakve će boje biti koža njihova sina Archieja.

Princeza Anne, princ Edward i njegova supruga Sophie još uvijek su suzdržani prema Harryju, no on je navodno komunicirao s princezom Eugenie, koja mu je ostala vjerna prijateljica.

Daily Telegraph piše da se Harry u subotu navečer zadržao u Windsoru što sugerira da je neko vrijeme proveo družeći se sa svojim ocem, princom Charlesom, te bakom, kraljicom Elizabetom II. Istovremeno, Daily Mail javlja da je Harry nestrpljiv i da se čim prije želi vratiti u Ameriku kako bi što više vremena proveo sa suprugom Meghan, koja je u sedmom mjesecu trudnoće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:23