TAJANSTVENI GOST

‘Meghan, nisi nas prevarila‘: Brkati gospodin s fudbalerkom postao zvijezda društvenih mreža, svi se pitaju tko je on

Otkriveno je tko je čovjek za kojeg su gledatelji krunidbe mislili da je neka slavna osoba skrivena iza maske

Sir Karl Jenkins na krunidbi

 Screenshot/BBC

Nakon bizarne ideje kako je princeza Anne namjerno na glavu stavila veliku kapu s perjanicom da bi princu Harryju zaklonila pogled na ceremoniju krunidbe u Westminsterskoj opatiji, pojavila se još jedna urnebesna pričica s margina velikog događaja. Naime, neki od gledatelja televizijskog prijenosa nisu mogli prepoznati jednog "starijeg gospodina s fudbalerkom" i foto-senzitivnim staklima na naočalama tankih zlatnih okvira, koji je u crkvi sjedio odmah pokraj slavnog skladatelja Andrewa Lloyda Webera i njegove supruge. Najurnebesniji zaključci bili su da je muškarac "sumnjivo miran" i da se previše trudi "utopiti u pozadini" što je nemoguće jer ima frizuru koju se ne može ne gledati.

"Meghan, nisi nas prevarila...", napisao je britanski glumac i pisac Bob Cryer na svojem profilu na Twitteru i potaknuo stotine pratitelja da reagiraju. Mnogi se s njim nisu složili, tvrdili su da se radi o maskiranom Tomu Cruiseu ili Noelu Gallagheru, pa čak i Sarah Ferguson, vojvotkinji od Yorka koja je ostala bez pozivnice za krunidbu. Još jedan glumac, Edward DeRuiter, na Twitteru je izrazio svoje sumnje o brkatom gospodinu.

"Ne znam puno o krunidbi, ali znam da je ovo očito maska i da će sto posto pokušati ukrasti krunske dragulje.", napisao je DeRuiter, a njegovi su pratitelji ponudili niz imena koja bi se mogla kriti iza "maske" - od Eltona Johna, kojeg je sram što je odbio pjevati za kralja Charlesa, preko bivšeg šefa Formule 1 Bernieja Ecclestonea do, naravno, Meghan.

Našli su se, na kraju, i oni koji su znali o kome se radi. Gospodin s fudbalerkom je sir Karl Jenkins, cijenjen glazbenik, multi-instrumentalist s viteškom titulom, skladatelj čije je djelo jedno od 12 koje je sam kralj odabrao za izvođenje u Westminsterskoj opatiji tijekom obreda krunidbe. Jenkins je za BBC rekao kako je kralj oduvijek podržavao velšku glazbu, a on je sretan što će se svirati nešto što je on napravio.

image

Karl Jenkins

John Stillwell/Afp/Profimedia/John Stillwell/afp/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 22:47