GINA I NJEZINI DEČKI

NAJTEŽI DANI FILMSKE DIVE 'Vjerovala je tom 60 godina mlađem momku, a on ju je iskoristio, oteo milijune i sve spiskao na Ferrari i stanove!'

 
Andrea Piazzolla i Gina Lollobrigida
 Profimedia

U nedjelju je na filmskom festivalu u Taormini na Siciliji primila nagradu za životno djelo. Zahvaljivala je i davala intervjue kao istinska diva, ni jednom riječju ne naznačivši usred kakve se drame nalazi. U utorak je odvjetnik filmske zvijezde koju su na vrhuncu slave nazivali najljepšom ženom na svijetu objavio da je Gina Lollobrigida žrtva prevare u kojoj je ostala bez imovine vrijedne nekoliko milijuna eura. “Miss Lollobrigida žrtva je kriminala”, ustvrdio je odvjetnik njene obitelji Michele Gentiloni za britanski The Telegraph. “Vjerovala je tom mladiću, a on ju je prevario i iskoristio”, kaže Gentiloni.

Sposobnosti

Što je točno, trebao bi utvrditi rimski sud, ali ovo je samo jedna od desetak parnica koju su pokrenuli njezini najbliži kako bi se dokopali njenog bogatstva. Sin i njen bivši, 34 godine mlađi španjolski ljubavnik udružili su snage kako bi otjerali njenu posljednju simpatiju, bivšeg šofera i menadžera koji je, kako oni tvrde, iskoristio glumičinu poodmaklu dob i smanjene mentalne sposobnosti kako bi oteo veći dio njene imovine. Iako je glumica posljednji od svojih više od 60 filmova snimila prije više od 20 godina, ona je i dalje velika zvijezda, filmska ikona i simbol talijanske kinematografije. Jedna je od najvećih svjetskih zvijezda iz pedesetih i šezdesetih.

Profimedia
Gina Lollobigida u doba filmske slave

Izolacija

Lollobrigidin bivši menadžer Andrea Piazzolla (32) optužen je da je potkradao slavnu talijansku glumicu godinama i da si je od njezinog novca kupio 300.000 eura vrijedan Ferrari F12. Također joj je, tvrde, oteo kuću i dva mala hotela pored rimske Piazze di Spagna. Izolirao je 92-godišnju glumicu od prijatelja i obitelji kako bi je mogao pljačkati, optužio ga je talijanski sud. Novac je prebacivao u manjim iznosima od 2013. do 2018. godine na račun koji je vodio pod imenom svoga oca, prenose britanski mediji.

Članovi obitelji Gine Lollobrigide i prije su optuživali Piazzollu da krade, no holivudska filmska legenda ga je usrdno branila. Sada je optužnicu protiv Piazzolle potpisala rimska tužiteljica Eleanora Fini, optužujući ga da je iskoristio njezino mentalno stanje da bi je okrao.

Andrea Piazzolla počeo je raditi za glumicu kao 24-godišnjak, prvo kao šofer, pa tajnik i na kraju menadžer. Na raznim svečanostima pojavljivali su se zajedno, ruku pod ruku, pa se naveliko nagađalo o prirodi njihovog odnosa. U jednom intervjuu Gina Lollobrigida je rekla da je mladi Piazzolla prati na putovanjima u inozemstvo umjesto njenog sina Milka Skofica zato što zna engleski.

Milko Skofic Jr. i njegov sin Dmitri jedini su nasljednici Gine Lollobrigide. Oni tuže bivšeg šofera i menadžera Andreu Piazzollu, a tužbi se pridružio i Javier Rigau Rafols (58), njen bivši španjolski ljubavnik. Rigau je španjolski poduzetnik 34 godine mlađi od Lollobrigide. Bili su skupa više od 20 godina i planirali se vjenčati, kad je holivudska zvijezda sve otkazala. Prekinuli su 2007., da bi ona šest godina kasnije otkrila da je Rigau izveo lažnu ceremoniju vjenčanja 2010. bez njenog znanja, koristeći se drugom osobom koja je predstavljala filmsku divu na ceremoniji vjenčanja u Barceloni. Lollobrigida ga je tužila za falsifikat, optužujući da ju je htio oženiti samo kako bi se dokopao njezine imovine.

Profimedia
Lollobrigida s bivšim ljubavnikom Javierom Rigauom

Sposobna

Milko Skofic Jr. je njen sin iz prvog braka. On je još prije tri godine optužio Piazzollu da potkrada njegovu majku i rasipa pare na luksuzan život, nakon što je 2015. prodao njene nekretnine pored Piazza di Spagna za dva milijuna eura. Bivši španjolski ljubavnik i sin su se udružili protiv novog Lollobrigidinog liblinga, naime, obojica vjeruju da bivši šofer iskorištava njene “smanjene mentalne sposobnosti”. Kad se radi o filmu, Gina Lollobrigida je perfektno kompetentna i sposobna, kaže odvjetnik Gentiloni, ali ne i što se tiče biznisa i financija, ističe on ispred dvojice muškaraca koji su ustali u obranu njenog nasljedstva.

Oko 92-godišnje Gine Lollobrigide vodi se bitka gramzivosti i pohlepe. Sin Milko tužio je majku da je pala pod štetan utjecaj mladog obožavatelja, tražeći da je sud proglasi poslovno nesposobnom i da njemu pripadne kontrola nad njezinom imovinom. Gina Lollobrigida ga je 2014. dobila na sudu: sud u Rimu presudio je da je sasvim bistra i sposobna sama upravljati svojim životom. “Moji odnosi sa sinom zamrznuti su godinama i to ne mojom krivnjom. Nije Andrea bio taj koji ga je držao po strani, nego ja”, ispričala je Gina Lollobrigida u intervjuu Il Corriereu ranije ove godine.

Njena imovina procjenjuje se na oko 18 milijuna eura. Međutim, odvjetnik Gentiloni kaže da se njeno bogatstvo znatno smanjilo. Vila pored Via Appije je jedna od nekoliko nekretnina koje su joj ostale, još 2013. prodala je svoj nakit na aukciji u britanskom Sothebyju za oko 4 milijuna eura. Istražitelji su utvrdili da je bivši šofer kupio Ferrari F12 za 310.000 te Ford Shelby GT za 100.000 eura. To mu je uspjelo tako što je osvojio njezino povjerenje, a potom i kontrolu nad tvrtkom Vissi d’arte koja upravlja glumičinom imovinom. Ukupno ga se tereti za pronevjeru 800.000 eura, prenosi britanski Daily Mail.

Sin i bivši ljubavnik uporno se trude dokazati da je glumica ishlapjela i nesposobna za upravljanje svojim novcem. Jedan od sudskih vještaka psihijatara koji ju je 2017. vještačio ustanovio je da je mentalno sasvim u redu, ali istovremeno s narcističkim, opsesivnim i kompulzivnim crtama karaktera, što slabi njenu percepciju realnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 01:01