KRALJEVSKI BLAGDANI

Nakon 30 godina, u Sandringhamu će Božić slaviti čak i odmetnuta vojvotkinja - ali za Sussexe nema mjesta

Nakon što je 30 godina ‘sama jela za Božić‘, Fergie će se pridružiti Windsorima u slavlju

Sarah Ferguson

 Andreas Solaro/Afp

Sve je izglednije da je Sarah Ferguson, Fergie, vojvotkinja od Yorka, pozvana da se pridruži britanskoj kraljevskoj obitelji za božićne blagdane na imanju Sandringham. Mogla bi se čak pojaviti u društvu s bivšim suprugom, princem Andrewom, tijekom tradicionalne božićne jutarnje šetnje do crkve Sv. Marije Magdalene, koju uvijek prate fotoreporteri.

Kraljica Elizabeta II. i njezin suprug, princ Philip, bili su zabranili Fergie da prisustvuje slavlju s obitelji, nakon razlaza para 1992. godine. A ni Andrew nije baš čovjek s kojim bi se netko rado družio. Vojvoda od Yorka danas je najomraženiji član obitelji, razriješen je svih kraljevskih dužnosti nakon što je bio umješan u skandal sa seksualnim zlostavljanjem i trgovinom seksualnim robljem u režiji svojih prijatelja Jeffreya Epsteina i Ghislaine Maxwell.

No, kako piše The Sun, na posjedu Sandringham već se naveliko priprema kuća pod nazivom Wood Farm u kojoj će Fergie, Andrew i njihove kćeri, princeze Beatrice i Eugenie s obiteljima provesti ovogodišnje blagdane. Ta kuća s pet spavaćih soba, bila je omiljeni dom princa Philipa koji je sudjelovao u njezinu uređenju i dao joj osobni pečat. Kuća je udaljena oko pet kilometara od glavne zgrade na tom golemom posjedu, a u blizini se nalaze štale za konje i lovište s mnogo fazana.

image

Kraljevska obitelj u tradicionalnoj božićnoj šetnji 2018.

Paul Ellis/Afp

- Andrew je maknut iz javnog života, ali ne možete mu zabraniti obiteljski Božić. Osoblje u Sandringhamu ima zadatak pripremiti Wood Farm za cijelu obitelj York - rekao je izvor iz Sandringhama za The Sun - Dok su princ Philip i kraljica bili živi, Sarah Ferguson nije smjela ni blizu, 30 godina sama je večerala za Božić. Ali stvari se sada rade drugačije.

image

Kraljevska obitelj u tradicionalnoj božićnoj šetnji 2018.

Paul Ellis/Afp

Odluči li Fergie prihvatiti poziv, pridružit će se kraljevskoj obitelji u razmjeni darova u Bijeloj sobi u Sandringhamu. Nakon toga će uslijediti večernji obrok za koji se moraju odjenuti svečane toalete.

Ipak, teško da će to druženje biti jako srdačno. Princa Andrewa bivši je šef kraljevske sigurnosne službe prošlog tjedna nazvao "prenapuhanim egoistom", jer je zahtijevao da zadrži svoju naoružanu policijsku stražu. Vojvoda od Yorka snimljen je na izlasku iz Windsora u svojem Range Roveru, očito neraspoložen. U britanskim medijima se piše da je bio bijesan kada su ga iz ministarstva unutarnjih poslova obavijestili da će od siječnja ostati bez oružane pratnje koja košta tri milijuna funti godišnje. Porezni obveznici neće više financirati princa koji ne obavlja kraljevske dužnosti.

Poziv na druženje osim Sarah Ferguson trebali bi dobiti, tvrde mediji, i Zara Tindall i njezin suprug Mike. Zara je kći princeze Anne. Njezin suprug, bivši ragbijaš, nedavno je sudjelovao u reality showu I‘m A Celebrity... Get me out of here!, u kojem se razni slavni ljudi iz svih područja života, natječu u gomili groznih izazova. Završio je na četvrtom mjestu. Tindall i Zara imaju troje djece - Miu (8), Lenu (4) i 20-mjesečnog sina Lucu, savršeno društvo za djecu princa Williama i princeze Kate, Georgea (9), Charlotte (7) i Louisa (4).

image

Zara i Mike Tindall

Paul Ellis/Afp

Britanski mediji smatraju da je iznimno malena vjerojatnost da poziv za obiteljsko druženje uz okićenu jelku dobiju princ Harry i Meghan Markle, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa. Možda je to zato što se obitelji baš ne sviđaju darovi koje su im Sussexovi pripremili - televizijsku seriju o svojoj ljubavi i razotkrivajuću biografiju "Spare".

- Kraljevska obitelj želi se ove godine, nakon kraljičine smrti, okupiti u pozitivnom ozračju. A dolazak Sussexovih to bi zasigurno pokvario - izjavila je prije par dana kraljevska komentatorica Angela Levin i dodala - Mislim da je to što njih neće biti, donijelo golemo olakšanje svim drugim članovima obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 16:13