DOLAZI U OPATIJU

Otkazan koncert Toma Jonesa u Budimpešti, on tvrdi: ‘Nisam se srušio iza pozornice, evo što se dogodilo‘

Zasad nema vijesti o odgodi ili otkazivanju koncerta pjevača na Ljetnoj pozornici u Opatiji koji bi se trebao održati 18. srpnja

Nastup Tom Jonesa ispred dubrovacke Katedrale na Stradunu 2019. godine  

 Bozo Radic/Cropix

Glazbenik prepoznatljiva glasa, autor megahita "Sex Bomb", Tom Jones trebao bi 18. srpnja nastupiti na popularnoj ljetnoj pozornici u Opatiji u sklopu turneje "Surrounded by Time".

Zasad, kako su nam rekli iz organizacije u Opatiji, nema nikakvih vijesti o odgodi koncerta, sve ide po planu. Naime, iskusni velški glazbenik, trebao je sinoć, 12. srpnja, pjevati u Budimpešti, no u posljednjem je trenutku taj koncert otkazan.

image

Glazbenik je demantirao vijesti o kolapsu i najvio nastavak turneje

Matt Crossick/Pa Images/Profimedia/Matt Crossick/Pa Images/Profimedia

Kako su u prvom trenutku krenule priče da se Jones (82) srušio iza pozornice, da mu je pozlilo te da je trebao pomoć drugih da ustane, Sir Tom je na svojem profilu na Instagramu objavio izjavu u kojoj demantira te glasine, ali i objašnjava zašto nije zapjevao pred publikom u prepunoj budimpeštanskoj MVM Areni.

U poruci je napisao kako je doputovao u Mađarsku noć prije koncerta, a ujutro se probudio s osjećajem "nelagode u grlu".

- Liječnik, specijalist me posjetio, pregledao i dijagnosticirao mi virusni laringitis. Preporučio mi je da svakako odgodim nastup i prepisao lijekove. Moram odmarati glasnice - napisao je glazbenik u izjavi i dodao kako nigdje i nikad nije kolabirao.

- Nadam se da će se upala uskoro smiriti i veselim se nastavku svoje divne ljetne turneje. Nažalost, nastup smo morali otkazati u zadnji tren i jako mi je žao zbog toga. No, pomaknuli smo koncert i održat će se 16. kolovoza. Još jednom hvala na brizi - dodao je Jones.

image

Nastup Tom Jonesa ispred dubrovacke Katedrale na Stradunu 2019. godine

Bozo Radic/Cropix

Pratitelji su brzo zasuli profil šarmantnog glazbenog veterana željama za brzo ozdravljenje, a među njima je bila i njegova kolegica iz žirija britanskog "The Voicea" Jennifer Hudson koja mu je poručila: "Ozdravi Tome!".

Sir Tom Jones (dobio je vitešku titulu 2006. godine) svojim baršunastim, nevjerojatnim glasom vlada svjetskim pozornicama više od 50 godina, a njegovi su koncerti uvijek rasprodani i spektakularni. Takav je bio i njegov posljednji nastup u Hrvatskoj 2019. godine, u Dubrovniku kada ga je kritika nahvalila na sva usta i preporučila mlađim kolegama da uče od Jonesa. Njegov koncert u Opatiji, u ljeto 2020. godine, zbog pandemije se nije ostvario.

Zasad se njegovi hrvatski fanovi mogu samo nadati da će se stvari s grlom popraviti te da će za pet dana na Ljetnoj pozornici guštati u njegovim hitovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 04:54