ODLAZAK LEGENDE

Otkriveno čime se Ray Liotta bavio u mladosti: ‘Djevojke su stajale u redu samo da bi ga vidjele‘

Bio je sjajan radnik, uvijek prvi na poslu, a zarađivao je 3,5 dolara po satu, rekao je njegov prijatelj Vincent Preziosi Jr.
 The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia/The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia

Svijet se oprašta od glumca Raya Liotte koji je nedavno preminuo u 67. godini, a kojeg će se zauvijek pamtiti po ulozi gangstera Henryja Hilla u "Dobrim momcima", remek djelu Martina Scorsesea. Liotta je otišao u snu u Dominikanskoj Republici gdje je snimao film "Opasne vode".

U medije sada cure i manje poznati detalji iz njegovog burnog života, a New York Post prenosi priču iz njegove mladosti otkrivajući kako je kao mladić mijesio tijesto za pizze u Newarku.

Naime Liottin prijatelj iz djetinjstva, Vincent Preziosi Jr. čiji su majka Ronnie i otac Vincent Sr.,pokrenuli su restoran 'Pizza House/Pizza Chef' u Newarku dao mu je posao tijekom ljetnih praznika od 1971. do 1973.

image

Ray Liotta i zaručnica Jacy Nittolo

Jacy Nittolo/Instagram

- Zarađivali smo oko 3,50 dolara po satu, prisjetio se Preziosi dodajući da je glumac bio izvrstan radnik.

- Na posao je dolazio prije mene, a bio je odličan u bacanju tijesta u zrak, dodao je. U to vrijeme pizzeria se otvarala u deset sati ujutro, ali Preziosija je iznenadilo kako je desetak djevojaka svaki dan čekalo u redu prije otvaranja restorana.

- Pitao sam se tko jede pizzu tako rano ali ubrzo sam shvatio- one su došle vidjeti Raya Liottu.

Preziosi Jr. smatrao je slavnoga glumca dragim prijateljem koji nikada nije zaboravio odakle je došao.

image
Daniel Smith/europacorp/kobal/shutterstock/Daniel Smith/europacorp/kobal/shutterstock

- Ray je bio izuzetno odan, velikodušan, zabavan i odgovaran momak. Bio sam stvarno šokiran kada sam saznao da je preminuo, rekao je Preziosi Jr. za The Post.

Slavni glumac je prije otprilike pet godina poslao obitelji Preziosi fotografiju s autogramom na kojoj je pisalo: 'Nedostaje mi najbolja pizza na Istočnoj obali!', a sada uokvirena fotografija ponosno visi na zidu restorana 'Pizza House/Pizza Chef'.

Tada još samo dva mlada dječaka iz Jerseya, Liotta i Preziosi Jr. upisali su isti fakultet, Sveučilište u Miamiju, gdje su godinu dana bili cimeri. Liotta je na fakultetu diplomirao dramu, a kako kaže Preziosi Jr., sada kiropraktičar, glumac je 'mrzio matematiku i znanost'.

image
Ilpo Musto/shutterstock/Ilpo Musto/shutterstock

Osim Liotte i njega, u njihovo društvu također su pripadali Gene Laguna, vlasnik osiguravajućeg društva, Jules Geltzeiler, urolog, Freddy Silverman, bivši stručnjak za sigurnosnu industriju te Gary Hecker, odvjetnik na Beverly Hillsu, na što bi slavni glumac često govorio 'Svi smo mi dečki iz Jerseya'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:18