ČUVAJU JE POLICAJCI

Ovo je manijak koji je htio ubiti TV zvijezdu: ‘U kući mu našli kloroform i užad, platio je i ubojicu‘

Uhićeni Gavin Plumb imao je 220 kilograma, zbog čega je dobio otkaz u Pizza Hutu, a razmjeri njegove zavjere su nevjerojatni

Holly Willoughby i Gary Plumb

Otmicu i ubojstvo poznate britanske TV voditeljice Holly Willoughby, kako vjeruje policija, bile su vjerojatno planirane za sljedeći tjedan. Policajci su navodno pronašli kloroform, vezice za kabele, povez za oči i užad za koje vjeruju da bi mogli biti dio "kompleta za otmicu i vezivanje", donosi The Sun.

image

Holly Willoughby

Lucy North/Pa Images/Profimedia/Lucy North/pa Images/profimedia

Gavin Plumb, 36-godišnji zaštitar optužen da je planirao otmicu i ubojstvo zvijezde ITV-ove emisije "This Morning", nakon uhićenja u srijedu i već je izveden na sud, a policija sumnja da je pokušao regrutirati ubojicu u SAD-u kako bi proveo svoj još uvijek navodni sumanuti plan.

Plub, inače otac dvoje djece optužen je za nagovaranje na počinjenje ubojstva i poticanje na otmicu. Na sudu je sada govorio samo kako bi potvrdio svoje ime, datum rođenja, adresu i gdje je radio. Kako piše The Sun, istražitelji su navodno pronašli razne sumnjive predmete u Plumbovoj kući u Harlowu gdje je i uhićen u srijedu navečer nakon dojave.

image

Gavin Plumb osumnjičen je za organizaciju otmice i pokušaj ubojstva TV zvijezde

-/Shutterstock Editorial/Profimedia/-/shutterstock Editorial/profimedia

"U ovom slučaju, napravio je detaljne planove s drugom osobom za otmicu i ubojstvo. Organizirao je letove i transfere za izvršenje ovih zlodjela", iznijela je na sudu tužiteljica Shefa Begum. Policija sumnja da je navodna zavjera uključivala organiziranje putovanja čovjeka koji živi u SAD-u, vjerojatno ubojice, u Ujedinjeno Kraljevstvo za sljedeći tjedan. Plumbu je okružna sutkinja Caroline Jackson odbila puštanje uz jamčevinu i pojavit će se pred sudom u Chelmsfordu 3. studenog. Radio je u trgovačkom centru Pinnacles u Harlowu nakon što je prije toga morao dati otkaz u Pizza Hutu i McDonald‘su zbog svoje težine. Prije pet godina pojavio se u prilogu BBC Newsa o mršavljenju, gdje je priznao kako bi znao popiti po 17 litara Cole tjedno.

image
Doug Peters/Alamy/Alamy/Profimedia/Doug Peters/alamy/alamy/profimedia

"Posljednji put sam izašao bez pomoći 2014. godine. Moja težina je uvijek varirala. U jednom trenutku imao sam više od 220 kilograma, bila je to moja najveća težina. Kada su se kilogrami počeli gomilati, tada se moje mentalno zdravlje stvarno počelo urušavati. To je začarani krug. Kad sam depresivan, jedem - a kad jedem, depresivan sam", ispričao je tada za BBC-jev Radio 5 Live Afternoon Edition.

Voditeljica "This Morning" 42-godišnja Holly pod danonoćnim je nadzorom otkako su se pojavili detalji o navodnoj zavjeri, a policajci su smješteni ispred kuće u Londonu koju zvijezda dijeli sa suprugom Danom Baldwinom i njihovo troje djece. ITV se također pridružio u pružanju sigurnosti i podrške, i čim su doznali promptno su maknuli Willoughby iz emisije netom prije no što će ona krenuti. Holly tek treba dati izjavu policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 23:17