GERARD DEPARDIUE

Poznatog francuskog glumca opet istražuju zbog silovanja: 2019. nisu imali dovoljno dokaza, ali...

Godine 21013. ruski predsjednik Vladimir Putin ponudio je Depardieuu rusko državljanstvo

Gerard Depardieu

 Thierry Roge/AFP

Pariški sud rekao je u četvrtak da će nastaviti s istragom Gerarda Depardieua, jednoga od najpoznatijih francuskih glumaca kojeg je glumica optužila za silovanje.

Tužitelji su 2019. godine odustali od istrage, navodeći nedovoljne dokaze kao razlog, da bi ponovno preuzeli slučaj kasnije te godine nakon novih pritužbi policiji.

U prosincu 2021. godine francuska glumica Charlotte Arnould otkrila je na društvenim mrežama da je ona žena koja se krije iza optužnice, rekavši da nije mogla podnijeti da nastavi šutjeti.

Žalbeni sud u Parizu rekao je u četvrtak da je odbio Depardieuov zahtjev za odbacivanjem istrage.

Glumac je prethodno, preko svoga odvjetnika, "čvrsto odbacivao" optužbe.

Depardieu je glumio brojnim francuskim filmovima, postavši slavan 1974. godine s filmom "Going Places", dok je postao međunarodno priznat 1990. godine s engleskom komedijom "Zelena karta". Za tu ulogu je osvojio Zlatni globus za najboljeg glumca.

Uloga u francuskom filmu "Cyrano de Bergerac" iste godine donijela mu je nagradu za najbolju mušku ulogu na filmskom festivalu u Cannesu, i nominaciju u kategoriji najbolje glavne uloge na Oscarima 1990. godine.

Godine 21013. ruski predsjednik Vladimir Putin ponudio je Depardieuu rusko državljanstvo. Glumac je osobno od Putina primio novu putovnicu u rezidenciji ruskog čelnika na crnomorskoj obali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:05