‘THE FIRST LADY‘

Prve dame SAD-a pale u drugi plan zbog slavne glumice: ‘Što to ona radi s ustima?‘

Prve reakcije na seriju o ženama koje su živjele u Bijeloj kući su osrednje, iako je glumačka postava vrhunska

Viola Davis u seriji 'The First Lady'

 Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia

U SAD-u se počela prikazivati Showtimeova serija "First lady" ili "Prva dama". Serija koja u prvoj sezoni ima deset epizoda najavljena je kao priča o tri impresivne žene - Betty Ford, Eleanor Roosevelt i Michelle Obama - serija se fokusira na njihove privatne živote, na događaje koji su doveli do toga da postanu prve dame i na njihova iskustva u Bijeloj kući. Glumačka ekipa je vrhunska. Glavne uloge igraju Michelle Pfeiffer (Betty Ford), Viola Davis (Michelle Obama), Gillian Anderson (Eleanor Roosevelt), a tu su i Kiefer Sutherland, Aaron Eckhart i O. T. Fagbenle.

image

Viola Davis, Gillian Anderson i Michelle Pfeiffer na premijeri serije 'The First Lady'

Oconnor/Aff-usa.com/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Prve reakcije su uglavnom osrednje - na Rotten Tomatoes serija je dobila vrlo skromnih 41 posto i ocjenu "drugorazredne televizije", nešto je bolje na Google Reviewsima gdje ima ocjenu 5,1 od 10. Dakako, to ne mora biti mjerilo uspjeha bilo koje serije ili filma. Ipak manje se priča o samoj seriji i slabašnim ocjenama nego o Violi Davis. Na društvenim mrežama raspravlja se zašto ova oskarovka ima čudne izraze lica i stišće usta pred kamerom.

I prije početka emitiranja serije pojavile su se fotografije gdje Viola, tj. Michelle izgleda kao da radi "duck face", a ubrzo su krenuli memovi i šale na njezin račun. Gledatelji se nadaju da Davis neće u cijeloj seriji raditi grimase u pokušaju da utjelovi bivšu prvu damu, da je tijekom snimanja barem malo smirila doživljaje.

image

Viola Davis u seriji 'The First Lady'

Landmark Media/Alamy/Alamy/Profimedia

- Michelle doista ponekad stišće usne, ali čini se da je Viola mislila da je to njezina ključna osobina - napisao je netko u komentaru - Ne djeluje kao nešto tipično za prvu damu.

Davis je, kada je dobila ulogu u seriji, izjavila kako je jako nervozna i kako želi učiniti sve da Michelle Obama bude dostojno prikazana.

- Svojim portretiranjem ne želite uvrijediti nikoga. Koliko god osjećali kao da poznajemo Michelle Obamu, a ja sam učinila sve što sam mogla da istražim njezin lik, postoje trenuci u kojima kao glumac ima određenu razinu kreativne slobode kako nešto prikazati. Nadm se da je koristeći te momente nisam uvrijedila - rekla je Davis.

Michelle se zasad nije oglasila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:44