OBIŠLI NIZ IMANJA

Selidba Cambridgeovih: William i Kate žele biti bliže sve krhkijoj kraljici, a stručnjak ima i važnu poruku za njih

Par razgledava potencijalne domove, a njihove poteze mnogi vide kao dio šireg plana modernizacije monarhije

Kate Middleton

 Dppa/Ddp Usa/Profimedia

U godini kada njegova baka, kraljica Elizabeta II. slavi sedam desetljeća na britanskom prijestolju, ali i smanjuje opseg svojih dužnosti zbog zdravlja i godina, princ William i njegova supruga Kate, kako piše tabloid The Sun, planiraju se što prije preseliti u Windsor da bi joj bili bliže.

Vitalna 95-godišnjakinja imala je nekoliko manjih zdravstvenih kriza u proteklim mjesecima, a nedavno je preboljela i covid-19, što je učvrstilo odluku Cambridgeovih da promijene adresu.

William i Kate sa svoje troje djece, Georgeom (8), Charlotte (6) i Louisom (3), trenutno žive u Kensingtonskoj palači u Londonu te u Anmer Hallu u Norfolku, imanju koje im je kraljica poklonila kada su se vjenčali.

image

Princ William, Kate Middleton i njihova djeca

The Duke And Duchess Of Cambridge/kensington Palace/pa/wpa Pool/Shutterstock Editorial/Profimedia

Kako pišu britanski mediji, par je već obišao niz imanja koji se nalaze na području dvorca Windsor, između ostalog i kuću koja se naziva Royal Lodge, trenutnu rezidenciju osramoćenog princa Andrewa.

Ta je kuća otprilike šest kilometara udaljena od dvorca Windsor, a zajedno s nekoliko manjih građevina koje je okružuju, po ugovoru iz 2002. godine s fondom koji upravlja kraljevskim nekretninama, iznajmljena je Andrewu na 75 godina. Insajderi kažu kako Andrew nema namjeru otići iz Royal Lodgea. Neki komentatori tvrde da je odluku para o preseljenju ubrzao baš Andrew. Ostali članovi kraljevske obitelji smatraju kako se princ, koji je umiješan u skandal oko seksualnog napastovanja i razriješen svih kraljevskih dužnosti, previše mota oko majke u želji da joj se umili. Nakon što je na komemoraciji za princa Philipa prije nekoliko dana, praktički bio prilijepljen za kraljicu, na užas svih, obitelj ne želi da se takve situacije ponavljaju. A William, Kate i njihova djeca u tome bi svakako pomogli.

The Sun piše kako su Cambridgeovi a priori isključili iz razmatranja stanove unutar samo dvorca Windsor i tvrđave Belvedere, koja je davnih dana bila dom kralja Edwarda VIII. i Wallis Simpson.

Razmatrali su i Frogmore House, kuću poznatu kao mjesto svadbene zabave princa Harryja i Meghan Markle, gdje vikendima često provode vrijeme s djecom. Bilo je priče da bi se par mogao preseliti u Adelaide Cottage. To je jedna od manjih zgrada na imanju Windsor, no, kažu, vrlo šarmantna i okružena drvećem i zelenilom koje pruža savršen zaklon od uvijek znatiželjnih britanskih paparazza. Tu je rezidenciju kraljica, navodno, nudila Harryju i Meghan kao dom nakon vjenčanja. William i Kate su se uz razgledanje potencijalnih budućih domova, ozbiljno posvetili i traženju novih škola u za svoju djecu. Zasad, potraga za novim domom nije dala rezultate.

Britanski mediji, komentirajući potencijalnu selidbu Cambridgeovih, traže širu sliku i priču. Smatraju da je to dio plana za budućnost i redefiniranje uloge princa od Walesa, titule koju će William dobiti jednoga dana kada kraljica premine, a njegov otac Charles postane kralj.

image

Princ Charles, princ William, Camilla Parker Bowles, princeza Charlotte, Kate Middleton

Richard Pohle/POOL/AFP

William će tada preuzeti nove dužnosti, a prema izvorima iz palače, koje citiraju u britanski medijima, dio buduće strategije para je da vojvotkinja Kate više putuje po inozemstvu, dok će se William usredotočiti na rad s dobrotvornim organizacijama. On, kažu, razmišlja o smanjenju broja dobrotvornih organizacija koje su pod patronatom princa od Walesa. Princ želi intenzivniju suradnju s organizacijama koje se bave mentalnim zdravljem, zaštitom okoliša te onima koje se bave djecom.

Princ planira i smanjiti broj zaposlenika - od trenutnih 140 članova osoblja princa od Walesa, posao bi zadržalo njih sedamdesetak. Velike su to promjene, a pratitelji kraljevske obitelji smatraju da William ide u dobrom smjeru, malim koracima modernizirajući monarhiju.

U skladu s tim, kao dio strategije, stručnjaci preporučuju Williamu i Kate i svojevrsnu modernizaciju njihova pristupa kontaktima s javnošću te korištenju društvenih mreža. Smatraju da bi par trebao biti pristupačniji i imati određeni holivudski štih.

Stručnjak za pop kulturu Nick Ede za Express.co.uk izjavio je kako bi par trebao snimati filmiće u stilu Hollywooda, s profesionalnim snimateljima i profesionalnim montažerima.

image

Princ William, princ George, princeza Charlotte, Kate Middleton

Daniel Leal/AFP

- Također bi mogli učiniti nešto što je David Beckham učinio kada je posudio svoj Instagram ženi iz Ukrajine koja je progovorila o svemu što se događa u toj zemlji - dodao je - I oni to mogu učiniti, omogućiti drugima koji nemaju glas da koriste njihovu platformu.

Rekao je kako par svakako mora ostati nepristran, ali da mogu na mudar način pričati o bitnim temama i educirati javnost.

Iako Cambridgeovi na svojim profilima na društvenim mrežama objavljuju mnogo sadržaja, među ostalim i zabavne i ležerne fotografije s putovanja i iz privatne svakodnevice, stručnjaci kažu da mogu postići mnogo više i dati monarhiji pravi imidž za 21. stoljeće.

- Preko društvenih mreža koje stalno napreduju, mogu postati doista privlačan par s kojim se ljudi mogu povezati. A to je najvažnije, ne samo fotografije i reportaže - rekao je Ede - Za njih kao i za ulogu monarhije u Ujedinjenom Kraljevstvu i šire je jako važno da idu naprijed. Mislim da će postati sve važnije da Kate i William budu vidljivi. Pomalo poput Diane, moraju postati kralj i kraljica naroda, a ne kraljica koju se uvijek doživljava kao ovu nevjerojatnu šeficu države, ali je također prilično teško doći do nje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:17