ISKRENA EMILY

Slavna glumica otvorila dušu: ‘I najuspješnije žene još uvijek se moraju opravdavati što su odabrale karijeru‘

Emily Blunt ima novu seriju, western, a u intervjuima govori o tome kako se stvari u showbizu mijenjaju ili kako ostaju jednake

Emily Blunt

 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Emily Blunt, progovorila je o rodnim razlikama s kojima se susrela u filmskoj industriji, rekavši da su žene još uvijek prisiljene braniti svoju odluku da ostvare karijeru. U intervjuu za magazin Porter, glumica koja sa suprugom Johnom Krasinskim ima kćeri Hazel (8) i Violet (5), pričala je i o usklađivanju posla i majčinstva.

image

Emily Blunt sa suprugom Johnom Krasinskim

Luis Garcia/Dpa/Profimedia

Priznajući da ponekad osjeća krivicu jer radi dok odgaja dvoje male djece, 39-godišnja zvijezda je rekla da je poanta u pronalaženju prave ravnoteže.

- Žene često moraju opravdavati činjenicu da su zaposlene i žele napredovati - rekla je Blunt. Dodala je također da u industriji u kojoj i ona i suprug rade, definitivno postoje razlike u zaradi i statusu vezane uz spol.

Emily je o ženama, showbizu i ulogama, te novoj seriji "English", koja se upravo počela prikazivati, progovorila i u intervjuu za britanski The Telegraph.

Hvaljena glumica koja do sada nije promašila u izboru uloga, izjavila je da joj je muka od "jakih glavnih ženskih" rola. Rekla je kako počne zijevati od dosade kada vidi "jaku glavnu žensku ulogu" kao opis lika u scenariju. Taj stereotipni lik ona opisuje kao "najgoru stvar ikada" u svojem poslu.

- Od toga počnem kolutati očima i već sam vani, dosadno mi je. Ne da mi se. Tako opisane uloge napisane su tako da cijelo vrijeme provedete glumeći grubost i izgovarajući neke teške, kao znakovite rečenice - objasnila je.

To joj se nije dogodilo sa serijom "English" gdje igra lik Cornelije. Mini-serija "The English" je britansko-američka koprodukcija, western u kojem uz Emily glavnu ulogu glumi Chaske Spencer. Serija je prije nekoliko dana stigla na Amazon Prime Video. To je priča o Engleskinji koja dolazi na zapad SAD-a 1890. godine želeći se osvetiti čovjeku kojeg smatra odgovornim za smrt svojeg sina. Tamo susreće Elia, bivšeg vojnika, pripadnika plemena Pawnee koji ima svoje razloge za osvetu.

image

Emily Blunt i Chaske Spencer

Aff/Alamy/Alamy/Profimedia

Serija ima fantastične ocjene i kritike i televizijske publike, svi govore da izgleda nevjerojatno i da je je vodeći dvojac senzacionalan u svojim ulogama. Osim što glumi u njoj, Emily Blunt jedna je od izvršnih producentica.

- Volim likove s tajnom, a Cornelija je takav lik - rekla je Blunt koja je za ulogu u prvoj svojoj western priči, između ostalog tri mjeseca učila jahati konja - Svidjela mi se njezina poletnost, to što je prepuna nade i bezazlena. Ona je nevinašce ali nije naivka i zbog toga je netko na koga treba računati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 02:03