TEŠKO RAZDOBLJE

Slavna glumica progovorila o pobačaju: ‘Bilo je izrazito bolno i ekstremno proći kroz to‘

Glumica je progovorila o boli koju je proživjela nakon što je doživjela spontani pobačaj

Alicia Vikander

 Patricia De Melo Moreira/Afp

Zvijezda filma ‘Tomb Raider‘, Alicia Vikander, dobila je svoje prvo dijete s glumcem Michaelom Fassbenderom 2021. godine. Do dolaska prinove morala je proći dugačak i težak put, pa je tako glumica nedavno podijelila u intervjuu za The Times kroz što je sve morala proći da postane majka te kako se nosila s pobačajem.

Tijekom iskrenoga intervjua otkrila je kako sada imaju dijete, no da im je trebalo vremena za to.

Vikander inače glumi pop zvijezdu Irmu Vep u TV emisiji ‘Sky Atlantic‘ koja je prisiljena vratiti se na pozornicu nedugo nakon što je doživjela spontani pobačaj. Sama glumica kaže da joj je bavljenje takvim bolnim problemima na ekranu pomoglo da se lakše nosi s vlastitom tugom.

Također je usporedila svoje iskustvo s filmom ‘Svjetlost između oceana‘ iz 2016. u kojem ona i Fassbender glume par bez djece koji usvaja djevojčicu izgubljenu u moru.

image

Michael Fassbender i Alicia Vikander

Loic Venance/Afp

- Pobačaj je bio tako ekstreman, bolan za proći i, naravno, natjerao me da se prisjetim snimanja filma ‘Svjetlost između oceana‘. Film sada ima drugo značenje, objašnjava ona.

- Nekada prolaziš kroz stvari koje su teške u životu i ako imaš uredski posao, možeš se malo udaljiti, govori.

- Ali nekada smo ja ili kolege prošli kroz nešto i ne mogu shvatiti kako su nakon toga otišli na crveni tepih. Sretali se s ljudima koji bi ih pitali kako su, bez obzira na to kroz što su upravo prošli. Većina ljudi na njihovom mjestu ne bi mogla izaći iz svoje kuće, kaže glumica.

Vikander i Fassbender vjenčali su se u listopadu 2017., tri godine nakon što su započeli vezu, a nakon susreta na snimanju filma ‘Svjetlost između oceana‘.

Usprkos tome što izbjegavaju javno govoriti o svom djetetu, u nedavnom intervjuu za Harper‘s Bazaar, oskarovka se otvorila o majčinstvu, rekavši da svoju malu obitelj uvijek stavlja na prvo mjesto.

- U mojoj maloj obitelji, koju čine moj suprug i dijete, putujemo zajedno, uvijek. To je pravilo. Radimo poslove tako da netko od nas uvijek može biti s bebom, govori ona.

Bračni par, koji trenutno živi zajedno u Portugalu, poznat je po tome što jako drži do vlastite privatnosti.

Vikander je prethodno govorila o borbi vezanoj uz plodnost, a u intervjuu je rekla kako neko vrijeme pokušala zatrudnjeti te se mučila s tim tijekom pandemije.

- Neko vrijeme nisam mislila da bih mogla zatrudnjeti..., otkriva glumica koja je odlučila javno govoriti o svojim problemima u nadi da pomogne ženama koje prolaze kroz slična iskustva.

- Zastala sam i pomislila, ‘Hoću li razgovarati o ovome?‘ Mislim da je to univerzalno i da mnoge žene prolaze kroz slične stvari. I teško je, zaključuje Vikander.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 12:34