JESSICA SIMPSON

Ubijala se od alkohola, imala 108 kg, a sad je podijelila neprepoznatljivu fotku: ‘Nije bio problem u piću nego u meni‘

Na fotografiji je glumica i pjevačica neprepoznatljiva. Nakon nje se odlučila promijeniti, živjeti zdravije i odbaciti alkohol

Jessica Simpson

 Jessica Simpson/Planet/Profimedia/Jessica Simpson/Planet/Profimedia

Pjevačica i glumica Jessica Simpson (42) objavila je na Instagramu fotografiju snimljenu prije šest godina na kojoj je neprepoznatljiva. Fotografija je svojevrsni podsjetnik na životno razdoblje u kojem je prolazila teške osobne bitke.

Ovo nije prvi put da je Simpson objavila tu fotografiju, učinila je to i 2021. godine i čini se da često razmišlja o njoj. Na fotografiji se vidi Jessica, gotovo neprepoznatljiva, dok u ružičastoj trenirci sjedi u slabo osvijetljenoj prostoriji. Nije to fotografija vesele, energične plavuše kakvom je vidi javnost.

image

Jessica Simpson, Instagram Story 2023

/Instagram

"Prije šest godina", napisala je ovaj put ispod objave u Instagram Story.

Te 2017. godine ona se odlučila promijeniti, biti trijezna, živjeti bolje i zdravije.

- Ova osoba iz ranog jutra 1. studenog 2017. godine je neprepoznatljiva verzija mene - napisala je kada je prvi put objavila fotografiju. U objavi je također govorila o putu samospoznaje koji je čeka, o shvaćanju potrebe da vrati svoje "svjetlo" i pobijedi u unutarnjem sukobu koji uništava njezin osjećaj samopoštovanja.

Za nju to nije bilo samo odricanje od alkohola, nego i suočavanje i prihvaćanje boli.

image

Jessica Simpson 2023.

Blayzenphotos/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Blayzenphotos/backgrid/backgrid Usa/profimedia

- Željela sam osjećati bol tako da je mogu nositi kao neku medalju časti - rekla je. Željela se promijeniti, postati vođa i prekinuti začarane krugove koji su je kočili u napretku. Željela je živjeti bez sjena sumnje i žaljenja.

Sada, nakon četiri godine trijeznog života Simpson je progovorila o etiketama ‘alkoholičarke‘ i pravoj prirodi svoje borbe.

- Nije bio problem u piću nego u meni. - rekla je i priznala da u prošlosti nije bila sposobna voljeti i poštivati samu sebe. Danas su stvari drugačije, ona zna što je stvarno, prepoznaje svoje strahove, prihvaća prošlost i svjesna je svoje osobne moći i hrabrosti.

O svemu tome pisala je i u autobiografiji "Open Book" koja je odmah po objavi 2020. godine postala bestseler. U knjizi je pjevačica detaljno opisala svoj prijašnji način života.

image

Jessica Simpson, Paris Fashion Week 2009. godine

Aa/abaca/Abaca Press/Profimedia/Aa/abaca/abaca Press/profimedia
image

Jessica Simpson

Instar Images Llc/Alamy/Alamy/Profimedia/Instar Images Llc/alamy/alamy/profimedia

- Ubijala sam se sa svim tim alkoholom i tabletama - napisala je. Priznala je i kako joj je bilo mnogo lakše odreći se alkohola nego prolaziti terapije u kojima se mora suočiti s traumama koje je doživjela.

Nedavno je demantirala napise u medijima kako je smršavjela čak 50 kilograma uz pomoć trenutno jako popularnog lijeka za dijabetes Ozempic koji se koristi i u liječenju debljine. Ona tvrdi da je kilograme izgubila zahvaljujući čistoj snazi volje, značajnim promjenama u načinu života i izbacivanju alkohola.

U razgovoru za magazin Bustle u srpnju, uporno je ponavljala kako njezina transformacija nije rezultat korištenja lijeka, već njezine vlastite odlučnosti. I tada je naglasila kako je prestanak konzumiranja alkohola imao golem učinak na njezino fizičko stanje.

Promjene u njezinu izgledu oduvijek su se događale pred očima javnosti. Danas je zadovoljna što je to prošla jer bolje razumije žene koje kupuju odjeću njezina brenda. No, bolje razumije i samu sebe.

Usprkos čestim zlobnim javnim komentarima na njezin izgled, ostala je čvrsta. To ne znači da je otporna na bol koju otrovne riječi mogu nanijeti. Danas, rekla je u intervjuu, i dalje boli, ali je ona drugačija, dovoljno snažna da je to ne uništi, ne izbaci iz kolosijeka.

image

Jessica Simpson sa suprugom Eric Johnsonom i djecom Maxwellom, Ace i Birdie

@celebcandidly/Mega/The Mega Agency/Profimedia/@celebcandidly/mega/the Mega Agency/profimedia

U kolovozu je, u razgovoru za Access Hollywood, rekla kako je uvijek zaprepasti neprekidna javna rasprava o njezinoj težini. Ona smatra da to uopće nije zanimljiva tema. Već godinama u javnim istupima govori o pritisku koji je osjećala da održi "zlatni standard" za njezino tijelo, onakvo kakvo je imala kada je glumila u komediji "The Dukes of Hazzard", te o problemima vraćanja kilograma nakon dijeta i pretjeranom vježbanju.

Danas ona slavi svoje tijelo u svim fazama, sve do transformacije nakon trudnoće s najmlađom kćeri Birdie Mae kada je imala 130 kilograma. Uz supruga Erica Johnsona, te djecu Maxwella, Ace i Birdie, rekla je, živi svoj život i cijeni svoju novootkrivenu snagu. Fotografija iz 2017. godine podsjetnik je na uspjeh koji je postigla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 03:27