TRAGIČNI DOGAĐAJ

Ubijena dječja glumačka nada: ‘Bila je jedinstvena i nezaboravna. Unosila je život u sve‘

Istraga traje, a policija je zamolila javnost za pomoć s informacijama o ovom tužnom slučaju

film ”Zvijeri južnih divljina”, djevojčica u plavom je Jonshel Alexander koja je ubijena prošli tjedan

 Archives du 7eme Art/Photo12/AFP

Jonshel Alexander (22), koja je kao djevojčica imala ulogu u fantastičnoj drami "Zvijeri južnih divljina", ubijena je u New Orleansu prošle subote. Policija je izvijestila o tome tek pet dana nakon tragičnog događaja. Ubojica je pucao na Alexander i njezina suputnika dok su sjedili u automobilu. Ona je preminula na mjestu zločina dok je muškarac prevezen u bolnicu na liječenje.

Alexander je u "Zvijerima", filmu koji je 2012. godine osvojio veliku nagradu žirija na Sundance Film Festivalu te bio nominiran za Oscara, priči o ljudima iz lujzijanske močvare koji se bore za preživljavanje, glumila lik Joy Strong.

Redatelj Benh Zeitlin uključio je lokalce u snimanje, pa je više od 4000 ljudi iz grada Home i okolice prošlo casting. Majka ubijene Jonshel rekla je kako se njezina kći svidjela filmašima na prvu.

- Govorila je kako će biti u filmu, odmah su se zaljubili u nju.

image

iza scene, Jonshel Alexander i Quvenzhane Wallis

Kako je bila prestara da igra glavnu ulogu Hushpuppy, koju je dobila šestogodišnja Quvenzhané Wallis, dobila je onu Joy Strong, a redatelj Zeitlin rekao je za nju da je jedinstvena i nezaboravna "prava sila prirode".

- Uključili smo u film i neke stvari koje je ona inspirirala - rekao je redatelj kojeg je smrt mlade glumice teško pogodila - Sama je dodala neke riječi, definitivno je ušla u lik. Bila je sjajna.

Ipak, nakon njegova filma Alexander se nije dalje posvetila glumi. Nakon mature počela je raditi u restoranima i posvetila se jednogodišnjoj kćeri Devynne Robinson.

- Unosila je život u sve - kazala je njezina majka - Bila je žestoka, živahna i razmažena. Bilo je po njezinom ili nikako.

Istraga traje, a policija je zamolila javnost za pomoć s informacijama o ovom tužnom slučaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:28