ŠOKANTNA VEČER

Willa Smitha htjeli izbaciti s dodjele Oscara nakon pljuske koju je opalio Chrisu Rocku: ‘Nismo stigli...‘

Ljudi koji imaju ovlast donošenja takve odluke sjedili su po cijeloj dvorani i nisu se nacvodno uspjeli dovoljno brzo iskoordinirati

Chris Rock i Will Smith 

 Robyn Beck/AFP

Akademija filmske umjetnosti i znanosti u priopćenju objavljenom u ponedjeljak osudila je postupke dobitnika Oscara za najboljeg glumca Willa Smitha nakon što je zvijezda "Kralja Richarda" upala na pozornicu i pljusnula voditelja dodjele Chrisa Rocka nakon šale na račun njegove supruge Jade, piše CNN.

"Akademija osuđuje postupke gospodina Smitha na sinoćnjoj dodjeli", stoji u priopćenju. "Službeno smo započeli službenu reviziju incidenta i istražit ćemo daljnje radnje i posljedice u skladu s našim pravilnikom, standardima ponašanja i kalifornijskim zakonom", rekli su iz Akademije.

Ranije u ponedjeljak, CNN je saznao da je vodstvo Akademije "snažno razmatralo" uklanjanje Smitha s ceremonije dodjele Oscara nakon incidenta, prema izvoru bliskom situaciji.

image

Will Smith, sinovi Trey i Jaden Smith, kći Willow Smith i supruga Jada Pinkett Smith

Patrick T. Fallon/AFP

"Vodstvo Akademije snažno je razmatralo uklanjanje Willa Smitha sa sinoćnje dodjele nakon incidenta. Odmah su se vodile rasprave, ali ono koji u ime Akademije donose odluke sjedili su na raznim mjestima u Dolby Theatreu i nisu se mogli mobilizirati da donesu odluku prije nego što je osvojio nagradu za najboljeg glumca", rekao je izvor.

Nakon ceremonije, izdano je kratko priopćenje o incidentu na pozornici: "Akademija ne odobrava nasilje u bilo kojem obliku. Večeras nam je drago slaviti naše 94. dobitnike Oscara, koji zaslužuju ovaj trenutak priznanja od strane njihovih kolega i ljubitelja filmova diljem svijeta."

image

Will Smith i Jada Pinkett Smith

Angela Weiss/AFP

Najmanje desetak članova Akademije filmske umjetnosti i znanosti, organizacije koja stoji iza dodjele Oscara, sastalo se virtualno u ponedjeljak ujutro kako bi razgovarali o odgovoru na to da je Smith udario komičara nakon što se našalio na račun kratke kose njegove supruge koja zapravo boluje od alopecije.

Sastanak je opisan kao "užaren" i "pun podjela". Prema izvorima, dogovora o daljnjem postupanju nije bilo.

Desetak članova koji su se sami odvojeno susreli, opisuju se kao utjecajni i prepoznatljivi članovi Akademije, uključujući glumce i redatelje. Grupa nema nikakvu disciplinsku moć, ali se smatra dovoljno moćnom da bi mogla utjecati na Upravni odbor Akademije.

Upravni odbor Akademije ima ovlast disciplinirati članove koji krše njihov kodeks ponašanja putem glasovanja za suspenziju ili izbacivanje iz Akademije.

Akademija ima više od 9.000 članova s ​​pravom glasa, koju čine holivudski umjetnici i filmski redatelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 21:59