DETALJI BURNE SVAĐE

Wonder Woman prijavila redatelja koji je na zlu glasu zbog toksična ponašanja: ‘To mu neće proći!‘

Budi lijepa i šuti. Ako ne poslušaš, imam toliku moć da te mogu prikazati kao nevjerojatnu glupaču, rekao je Joss Whedon Gal Gadot
Gal Gadot
 Kevin Sullivan/Zuma Press/Profimedia

Američki redatelj Joss Whedon (56) već neko vrijeme nije omiljen među glumcima u Hollywoodu, pogotovo nakon što su u javnost procurile tvrdnje da je bio vrlo neugodan na setu popularnih TV serija "Buffy, ubojica vampira" i "Angel", a povijest se očito ponovila i na snimanju hit filma "Liga pravde". O njegovu navodnom sukobu s Gal Gadot (36) dosad se samo šuškalo, no glumica je u razgovoru za izraelske medije napokon povrdila istinitost takvih tvrdnji.

Kako prenosi portal Deadline, do napetosti je došlo kad se Gal pobunila zbog filmskog dijaloga koji se ticao njezina lika, superjunakinje Wonder Woman. Iznerviran zbog glumičina odbijanja da izgovori rečenice koje je on zamislio, Whedon se navodno posvađao i s Patty Jenkins (49), koja je režirala dva hit filma "Wonder Woman". Joss je opovrgnuo da je tom prilikom vrijeđao i omalovažavao kolegicu, no prema riječima izraelske glumice, čini se kako njegove tvrdnje ipak nisu točne.

- Imali smo jednu toksičnu situaciju. Zaprijetio je da će mi uništiti karijeru ako išta poduzmem protiv njega. No to mu sa mnom neće proći, zato sam sve prijavila nadređenima - izjavila je Gadot.

image
Joss Whedon
Image Press Agency/Alamy/Alamy/Profimedia

Bahati redatelj navodno joj je rekao kako je njezin posao da "bude lijepa i šuti", jer on, u suprotnome, "ima toliku moć da je u filmu može prikazati kao nevjerojatnu glupaču".

Nakon što se Gal obratila WarnerMediji, tvrtka je pokrenula istragu, no nisu željeli konkretizirati jesu li donijeli ikakve sankcije protiv Whedona.

Podsjetimo, HBO Max u ožujku je emitirao proširenu verziju "Lige pravde" redatelja Zacka Snydera (55), koji je produkciju napustio prije završetka kako bi se pozabavio određenim obiteljskim problemom, što je rezultiralo angažiranjem Whedona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 12:08