ZVIJEZDA SUĐENJA

Zgodna Deppova odvjetnica dobila ponudu koja se ne propušta: ‘Ona je poput jednoroga‘

Vasquez je prva pobjednica ovog suđenja jer su je nakon pobjede u sudskom sporu sa svih strana obasuli ponudama

Camille Vasquez i Johnny Depp

 Shawn Thew/Afp/Profimedia

Zgodna odvjetnica Johnnyja Deppa, Camille Vasquez, u utorak je promovirana u partnericu u svojoj odvjetničkoj tvrtki, piše New York Post. Dogodilo se to manje od tjedan dana nakon što je izborila pobjedu u sudskoj borbi protiv Amber Heard.

37-godišnja odvjetnica - koja je prije ovog slučaja bila samo suradnica u tvrtki Brown Rudnick - postala je prava zvijezda suđenja zahvaljujući svom intenzivnom i ponekad zlobnom unakrsnom ispitivanju Heard i uvjerljivom završnom obraćanju.

'Drago nam je što možemo poželjeti dobrodošlicu Camille kao novoj partnerici', rekao je u priopćenju za javnost William Baldiga, predsjednik i izvršni direktor firme Brown Rudnick. 'Povijesno gledano, ovu bismo objavu čuvali za kraj naše fiskalne godine. Ali Camillein nastup tijekom Deppova sudskog procesa dokazao je svijetu da je već sada spremna poduzeti sljedeći korak. Nevjerojatno smo ponosni na nju i radujemo se svemu što će još postići kao naša najnovija partnerica.'

Za Vasquez su se proteklih nekoliko dana nadmetale razne odvjetničke tvrtke koje su je željele u svojem timu. Osim toga, preplavljena je i ponudama iz Hollywooda.

U izjavi, odvjetnica je rekla da je 'oduševljena što joj je Brown Rudnick dao puno povjerenje'.

image

Camille Vasquez nakon sudske pobjede

Nicholas Kamm/AFP

'Ponosna sam na talentirani tim koji sam imala privilegiju voditi, koji je primjer timskog rada i suradnje, i radujem se što ću i nadalje predstavljati kulturu izvrsnosti Brown Rudnicka', rekla je.

Neki pravni stručnjaci rekli su da su iznenađeni time što je Brown Rudnick dao Vasquez tako istaknutu ulogu u Deppovu odvjetničkom timu, iako je bila samo suradnica.

Vasquez i njezini kolege uvjerili su porotu da je Heard oklevetala Deppa po sve tri točke po kojima se glumici sudilo jer je u članku Washington Posta 2018. napisala da je 'javna osoba koja predstavlja obiteljsko zlostavljanje'.

Jedna partnerica u visokoprofiliranoj odvjetničkoj tvrtki u Los Angelesu, samo nekoliko godina starija od Vasquez, rekla je da je bila 'jako iznenađena kad je vidjela da je Vasquez samo suradnica u firmi', s obzirom na to da je tijekom suđenja vodila odvjetnički tim.

'U većini slučajeva suradnicima se ne daje uloga koju je ona dobila - voditi unakrsno ispitivanje i završno izlaganje, to je slučaj bez presedana', rekla je odvjetnica.

Od izricanja presude 1. lipnja, Vasquez je također dobila ponude od nekoliko TV mreža i kabelskih kanala, rekli su izvori.

'Agenti za talente kruže oko Camille jer prepoznaju da je ona 'jednorog' - pametna, staložena odvjetnica čija je dojmljiva izvedba tijekom suđenja tvrtki i čitavom procesu donijela rijetko viđenu razinu vidljivosti', rekao je izvor. 'A činjenica da ona nije bjelkinja, dodatni je bonus.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 13:09