Zoran Mamić
 RANKO SUVAR/CROPIX
ČEKAMO PLES KUGLICA

Hrvatski prvak saznao je potencijalne suparnike uoči ždrijeba: Jaka imena prijete Dinamu već na početku

Modri sasvim sigurno u ponedjeljak neće znati s kime će otvoriti europsku sezonu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. kolovoz 2020. 21:59

Večer prije ždrijeba drugog pretkola Lige prvaka, hrvatski nogometni prvak Dinamo saznao je skraćenu listu potencijalnih suparnika u utakmici, ove sezone samo jednoj, koja će se igrati 25. ili 26. kolovoza ovog mjeseca.

Ždrijeb u kojem će svog prvog ovosezonskog europskog suparnika doznati i doprvak Lokomotiva na rasporedu je u podne, a podijeljen je u dvije skupine. Jedan je tzv. put prvaka gdje će igrati Dinamo, a drugi tzv. ligaški put u kojem će svoje mjesto pod suncem tražiti Lokomotiva.

Dinamo sasvim sigurno suparnika neće saznati sutra, jer su sve tri opcije koje ga čekaju, pobjednici susreta iz prvog pretkola koje će se igrati tjedan ranije. Odlučeno je tako da će Dinamo igrati protiv jedne od sljedeće tri opcije - pobjednika dvoboja malteške Floriane i rumunjskog Cluja, pobjednika između mađarskog Ferencvarosa i švedskog Djurgardena, odnosno pobjednika dvoboja između Slovana iz Bratislave i momčadi Ki-ja, prvaka Farskih Otoka.

image
Potencijalni suparnici Dinama u 2. pretkolu su klubovi iz kategorije Unseeded (nenositelji)
UEFA SCREENSHOT

Naravno da su u prvom planu odmah favoriti - Ferencvaros, Cluj i Slovan, a koja će kuglica dopasti Dinamo i gdje će se igrati, saznat će se u ponedjeljak u podne.

Već od ranije je poznato da su potencijalni suparnici Lokomotive turski Besiktas, češka Viktoria Plzen ili bečki Rapid.

Tko, kada, gdje i protiv koga - sve ćemo saznati od podneva.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 14:33