ANTE CIZMIC Cropix
UTAKMICA SEZONE

Jakiroviću se uoči Rijeke oporavio važan igrač, evo kakvo je novo stanje na Maksimiru

Trener Dinama još razmišlja hoće li na Rujvici krenuti s dva napadača ili će u špici biti samo Petković
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. svibanj 2024. 11:18

Igrao je Dinamo u srijedu poslijepodne u Sesvetama, ali su oni koji će u nedjelju na Rujevici pokušati otvoriti vrata koja vode prema novom šampionskom slavlju prijepodne su trenirali u Maksimiru. Svi su bili na treningu, samo što su Mišić i Theophile trenirali individualno, trener Jakirović ih je malo poštedio jer još uvijek imaju malih tegoba zbog udaraca koje su primili na utakmici u Varaždinu.

No, u četvrtak će već obojica biti u punom treningu, te će naravno zaigrati na Rujevici. Nikome u plavoj svlačionici ne pada napamet da bi mogao propustiti ‘utakmicu svih utakmica‘, kako to igrači vole kazati ‘igrali bi i s jednom nogom‘. Naravno da je za Jakirovića bitno da je zdravstveno stanje b.o., da na raspolaganju za Rujevicu ima kompletan roster. Ovih dana često se susrećemo s pitanjem hoće li i u derbiju protiv Nevere s Kvarnera Dinamov trener krenuti s dva napadača, ili će se ipak odlučiti samo za jednog, što bi naravno bio Bruno Petković.

Ono što jest posve jasno, Dinamo ne treba žuriti i jurišati na Rujevici, realno, Modrima bi i bod bio ‘bingo‘. Tada bi ostali s bodom prednosti u odnosu na Rijeku, a onda u posljednja tri kola bi trebali doći do tri pobjede, što je objektivna želja, jer sigurno su favoriti protiv Osijeka u Maksimiru, Slaven Belupa u Koprivnici i Rudeša doma...

Povijest nas je naučila da Dinamo ne propušta takve prilike. Jasno, iako je neodlučeno na Rujevici prihvatljiva opcija, nemojte misliti da će Dinamo igrati na bod, Jakirović i njegovi dolaze po pobjedu, žele već ove nedjelje riješiti pitanje prvaka. Jer sasvim je jasno da s trijumfom Dinamo postaje prvak, odnosno obranit će titulu. Ali da se vratimo onoj priči o dva ili jednom napadaču. Jakirović još nije donio konačnu odluku.

Dobro jest da se posve oporavio Pierre-Gabriel, a to je svakako veliki dobitak za Modre.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 11:18