ZELJKO HAJDINJAK Cropix
NOVA ‘VAR SOBA‘

VIDEO Lončarević otkriva: ‘Doživio sam to nekoliko puta, napraviš pomak, a onda neke ljude prebaci pamet‘

Gledajte novo izdanje našeg podcasta posvećenog domaćem nogometu
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 21. travanj 2023. 10:26

GLEDAJTE ‘VAR SOBU‘ UŽIVO OD 9 SATI:


SuperSport HNL došla je do svog 30. kola. Borba za naslov prvaka praktično je riješena, ali se zahuktala borba za ostanak u ligi dok se cijelog proljeća igra žestoko u borbi za dva mjesta koja vode u Europu.

Gorica je pobjedom nad Šibenikom u prošlom kolu došla na samo jedan bod zaostatka, a u nedjelju ih čeka domaća utakmica protiv zahuktale Rijeke. Šibenik, s druge strane, gostuje kod Lokomotive. Što se tiče klubova koji vode izravnu borbu za Europu, u ovom kolu se sastaju Slaven Belupo i Osijek. Dinamo ide na gostovanje kod Istre 1961, a Hajduk dočekuje Varaždin.

O svim tim utakmicama pričat ćemo u novom izdanju našeg podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom, a tema će nam svakako biti i utakmica juniora Hajduka u polufinalu juniorske Lige prvaka koju danas igraju protiv Milana.

- Nije čudno da će Hajduk imati toliko podršku, možda se malo prevelika pompa diže oko juniora, ali to je u redu. Nema tu velike pameti, jedno je rezultat prvo mjesto u ligi i polufinale u Ligi prvaka, a drugo svi ti igrači koji će danas, sutra igrati u HNL, reprezentaciji ili nekim od velikih klubova. Treba im poželjeti sve najbolje i da uđu u to finale. Ne znam koliko je ta momčad potentna to ne mogu govoriti, ne želim pametovati, jer, ne znam tko će od njih biti igrač za prvi sastav, ali to u Hajduku sigurno znaju i ako to ne iskoriste onda će biti sami sebi krivi. To je poanta toga svega, svrha je da dovedu djecu to toga da jednog dana postanu seniorski igrači - rekao je u uvodu Lončarević, a potom se nadovezao Robert Šola:

- U ovoj generaciji postoji nekoliko dobrih igrača. Tu je recimo Silić koji je ozlijeđen, ali već dugo vremena slovi za jednog od najvećih talenata. Vušković i Prpić su tu također i oni su standardni članovi udarne momčadi, tu je i Pukštas i jedn od trojice, četvorice najboljih igrača Hajduka ove sezone. Tu su Capan i Brajković, Antunović koji je zabio nekoliko sjajnih golova. Možemo reći da je Dinamo s onom sjajnom generacijom 98‘ uspio stvoriti igrače koji danas dobro žive od nogometa, kada bi Hajduk uspio to napraviti s njih pet, šest to bi bio veliki posao. Ovo je dobra generacija, koja je igrom u Dortmundu pokazala puno, ako ponove takvu igru i takav pristup onda Hajduk ima šansi. Hajduk bi tu mogao imati veliku podršku navijača, priča se o možda njih desetak tisuća, bit će tu i navijača Milana i to bi zaista mogao biti veliki spektakl. Nikada prije u Ligi prvaka to se nije dogodilo i ako ništa drugo Hajduk će biti upisan u povijest.

image

Ilija Lončarević

SPORTSKE NOVOSTI

Kada je HNL u pitanju, događaj koji je obilježio posljednje dane je objava Zorana Zekića da napušta Slaven Belupo.

- To nije toliko česta pojava, ali, osobno smatram da za naše mentalne sklopove da to nije popularno, a nije popularno radi kluba i momčadi koja može u tom slučaju otići stepenicu niže. S te strane smatram da su malo svi zajedno požurili i da će možda imati problema. Mislim da je Zekić ostavio duboki trag da mogu završiti uspješno ovu sezonu do kraja - rekao je Lončarević i dodao:

- To je situacija koju treneri doživljavaju, ja sam je doživio par puta, gdje trener napravi rezultat, za one koji poznaju situaciju napravi neočekivano veliki pomak, a onda ljude koji vode klub malo prebaci pamet. Počnu se ponašati po sistemu ‘što je babi milo, to se babi snilo‘. Znači, ‘ja bih htio igrati kao Barcelona, jao bih ovo, ja bih ono‘. U tom htijenju ne postoji nikakav plan i nikakva financijska sredstva koja će to potkrijepiti. Ne znam je li oni imaju neka sredstva za tu strategiju, ali ako idu dosadašnjim putem to je onda lutrija.

Šibenik je nekom stanju panike nakon posljednjeg kola?

- Morala bi im biti panika, malo tko je smatrao da Gorica može nešto napraviti, ali je, oni imaju ispred sebe da naplate dobre rezultate u zadnje vrijeme. Ovo je ozbiljna stvar za Šibenik, sada dolaze Lokomotivi koja isto tako mora do dobrog rezultata i to će sigurno biti dobra utakmica.

image

Ilija Lončarević, Emir Fulurija i Robert Šola

SPORTSKE NOVOSTI

Naši gosti su se složili kako je Dinamo veliki favorit protiv Istre 1961.

- Ako budu igrali kao protiv Slaven Belupa onda ni Istra ni bilo koja druga momčad u ligi nema nikakve šanse protiv Dinama - rekao je Šola.

Što se Hajduka tiče i njihovog dvoboja protiv Varaždina, tu je situacija nešto drukčija.

- Puštanjem Pukštasa i Vuškovića da se priključe juniorima Hajduk je pokazao da mu je najvažnija utakmica ovog vikenda ona u Ženevi - rekao je Šola, a Lončarević dodao:

- Ako Varaždin uđe dobro u utakmicu, da se ne ide nadigravati nego da ide pobijediti, mislim da će Hajduk imati velikih problema. Varaždin je rastrčana momčad koja zna igrati nogomet i koja i u najtežim situacijama može izlaziti iz problema. Po meni je to egal utakmica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 05:22