Snimio: Čitatelj
FEŠTA NA ULICAMA

Video: Noćas se nije spavalo! Pogledajte kako Sinj gori i Maligani slave ulazak u Drugu HNL

‘Sigurno sam najsretniji trener, ne samo u Hrvatskoj nego i šire! Veliko hvala našim Maliganima...‘
Piše: J. BlaićObjavljeno: 19. srpanj 2020. 08:43

Junak - ​Marsonia 1:0 (S. Barać (80')


​JUNAK: Runje 8, S. Barać 7 (od 86. Botica -), Mihovilović 7, Marunica 6,5, Fuštin 7, Bandalo 6,5 (od 46. Vuković 6,5), Andrić 6,5 (od 73. Bilić 7), Maganić 7 (od 86. Vardić -), M. Barać 6,5 (od 61. Vuleta 6,5), Kukoč 7, Mastelić 7. TRENER: Stipe Grčić 7,5.


​MARSONIA: Krijan 6,5, Čanić 6,5, Šimac 6,5, Begić 6, Mišić 7, Jašarević 6,5 (od 69. Mirković -), Baričević 5,5, (od 46. Bačić 6), Sivrić 6, Čubel 6,5, Cherif 6 (od 87. Letica -), Bundavica 5,5. TRENER: Braslav Ostojić 6,5.


IGRAČ UTAKMICE: Roko Runje

​SINJ Gradski stadion. Gledatelja 1.200. Sudac: Goran Pečarić (Zagreb) 7.

​Junak je nakon pobjede u Slavonskom Brodu od 2:0, novom pobjedom u Sinju golom Stipe Baraća potvrdio ulazak u 2. HNL.

Ukupno, Marsonia je bila većim dijelom utakmice bolja, premoćnija, stvarala je opasne prigode pred vratima Roka Runje, ali njeni napadači nisu bili dovoljno koncentrirani u takvim prigodma. Junak je pak rijetko dolazio u šansu u prvom poluvremenu, ali je u posljednjih 15 minuta drugog dijela bio dosta opasan. Eto, upalila je kombinacija u 80. minuti iz koje je Stipe Barać postigao pobjedonosni pogodak.

image
Snimio: Čitatelj

Noćas se nije spavalo!

A gotovo nestvaran bio je pogled na ulice koje su vodile prema Gradskom stadionu uoči samog susreta, piše Slobodna Dalmacija. Preko 350 Maligana u korteu je uz pjesmu i bakljadu stiglo na sam stadion, baš kako su najavljivali. Bio je momenat koji je više sličio kakvom susretu Lige prvaka, nego kvalifikacija za Drugu HNL, ali podsjetilo je sve to i na ona davna vremena kada se nogomet volio i živio na jedan drugačiji način.

A na samom stadionu, bez obzira na korona kalvariju i shodno tome reduciran broj gledatelja, atmosfera za prste polizati. S jedne strane Maligani, a s druge oko 50-ak pripadnika Legije koji su unatoč minusu iz prvog ogleda stigli u Sinj i pritom nisu štedjeli grla. Organizator se zaista potrudio da ovaj rođendanski i feštarski dan bude najbolji moguć, uz sinjske mažoretkinje i gradsku glazbu. Kamere HNTV-a i izravan prijenos samo je dodatno pojačao dojam.

A kad je Stipe Barać zatresao mrežu spustio se uzdah olakšanja nakon kojeg je s tribina zagrmjelo "večeras je naša fešta". Količinu sreće koja je uslijedila nakon posljednjeg sučevog zvižduka teško je opisati, potekle su i suze radosnice, grlilo se i ljubilo na sve strane. Čista iskrena emocija koja je više od sporta. Toliko je to značilo Sinjanima.

- Sigurno sam najsretniji trener, ne samo u Hrvatskoj nego i šire. U prvom redu sve čestitke isključivo idu mojim igračima koji su u ove dvije utakmice pokazali pravu borbenost i kako se brane boje kluba. Naravno veliko hvala našim Maliganima i svim navijačima koji su stvorili odličnu atmosferu. Hvala i Upravi i svim suradnicima na podršci. Sada se želimo što bolje pripremiti za Drugu ligu kako bi na pravi način prezentirali Sinj i Cetinsku krajinu., govorio je po završetku utakmice kormilar ovog sinjskog broda ili ako hoćete arhitekt šampionskog Junaka, trener Stipe Grčić.

image
Snimio: Čitatelj

Za igrača utakmice stav svih je bio kako je to mladi vratar Roko Runje koji je u obje ove utakmice briljirao i vadio Junaka u trenutcima kada je to bilo izuzetno bitno. Pucao je sav od sreće i ponosa:

- Ja sam samo dio momčadi i dao sam sve od sebe i radio ono što mi je i zadaća, a to je sačuvati mrežu Junaka. Drago mi je da nisam u ove dvije utakmice primio pogodak, što je zasluga i mojih suigrača koji su odradili velik posao. Atmosfera je bila nevjerojatna, mnoge prvoligaške momčadi ovo nemaju i još se želim zahvaliti navijačima, trenerima i svima koji su sudjelovali u ovoj našoj pobjedi.

Junak je na povratak među drugoligaše čekao još tamo od sezone 2012/13, malo i predugo za renome ponosa Cetinske krajine. Ipak, tko čeka taj i dočeka i to ni manje ni više nego na 104. rođendan kluba. Bolje od toga teško da može. A fešta, ona je sigurno potrajalo do dugo u noć. Za razliku od prošle godine, ovog puta punog srca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 14:36