FRANCK FIFE/AFP
Nova reakcija

Francuzi otkrili kakva drastična kazna prijeti Neymaru, slavni Brazilac objavio dugu i emotivnu poruku

‘Ja sam crne boje kože, kao moj otac, kao i moj djed i pradjed i na to sam ponosan‘
Piše: SNObjavljeno: 14. rujan 2020. 23:07

Zbog incidenta u nedjeljnom derbiju francuskog nogometnog prvenstva protiv Marseillea Neymaru prijeti čak sedam utakmica suspenzije.

Neymar je u spomenutom ogledu udario defanzivca Marseillea Alvara Gonzaleza nakon čega je ubrzo došlo do opće tučnjave na sredini terena koja je rezultirala s pet isključenja. Nakon susreta se Neymar pravdao da je bio rasistički napadnut od strane Gonzaleza kojem pak prijeti deset utakmica suspenzije.

Tako barem tvrdi francuski RMC Sport.


"Jučer sam bio revoltiran. Kažnjen sam crvenim kartonom jer sam želio udariti nekoga tko me uvrijedio. Mislio sam da moram nešto napraviti jer oni koji su za to zaduženi neće napraviti ništa, neće primijetiti ili će jednostavno sve ignorirati", napisao je Neymar u emotivnom Instagram postu.

"Tijekom susreta želio sam na sve odgovoriti, kao i uvijek, igrajući nogomet. Ali činjenica je da nisam uspio. U našem su sportu agresija, uvrede i psovanje dio igre. Zato djelomično mogu razumjeti ovog momka, ali rasizam i intolerancija su neprihvatljivi. Ja sam crne boje kože, kao moj otac, kao i moj djed i pradjed i na to sam ponosan. Ne vidim se drugačijim od bilo koga drugoga. Jučer sam želio pokazati onima koji kontroliraju igru (sucima, pomoćnicima), da budu nepristrani i razumijem da nema mjesta takvim predrasudama. Sada kada pogledam kako se sve reflektiralo, žalostan sam što može doći do osjećaja tolike mržnje u žaru trenutka kada jednostavno puknemo. Jesam li trebao sve ignorirati? Ne znam. Danas, hladne glave mogu reći da jesam. Ali tada u žaru trenutka tražio sam suce pomoć i ignorirali su me. To je poanta svega. Akcija je izazvala reakciju i prihvatit ću svoju kaznu jer trebamo slijediti put čistog nogometa. Rasizam postoji, ali moramo ga zaustaviti. Nema više. Taj momak je reagirao kao budala, ali i ja sam reagirao kao budala dopustivši da me uvuče u sve...Posljedice sukoba mogu biti katastrofalne za sve, bili crni ili bijeli. Boja kože nije nešto što biramo i pred Bogom svi smo jednaki. Ali srest ćemo se opet i onda ćemo sve napraviti na moj način, igrajući nogomet. Ostanite u miru. Ti znaš što sam rekao, a ja znam što sam napravio. Više ljubavi ovome svijetu, recite ne rasizmu", napisao je Neymar.

Linker
20. travanj 2024 10:41