Luka Modrić i Ivan Rakitić predvodili su Hrvatsku do finala u Rusiji
 Getty Images
BOLESTAN UM

Priznao da je htio raznijeti Modrića i Rakitića! Planirao je teroristički napad, ali je zaustavljen

Na kraju je izabrao napad nožem, ali na kraju je pandemija zaustavila njegov krvavi plan...
Piše: SNObjavljeno: 18. svibanj 2020. 19:49

Marokanski državljanin planirao je izvesti napad na popularnom El Clasicu. Nedavno je uhićen u Španjolskoj, a sad se otkrivaju i detalji zločinačkog uma...

Tako španjolski list El Periodico piše da je Markoanac, navodno 33-godišnjak (njegovo ime i prezime bit će objavljenmo tek kad počne suđenje), planirao upasti na teren s oružjem (ili samo s nožem), te izvesti - masakr. No nakon te ideje, smislio je bolju - napad dronom! Policija traži dokaze i prikuplja izjave potencijalnih poznanika optuženika.

image
Raketa i Luka tijekom El Clasica
AFP

"Vjerujemo da je u pitanju "usamljeni vuk islamske republike"!, piše list i dodaju:

"Uhićen je u petak 8. svibnja i planirao je zaskočiti Messija i društvo tijekom derbija, igrače Reala i Barcelone. Detalji govore da je odustao od prvotnog plana, te se, umjesto na igrače, koncentrirao na navijače".

U novom planu htio se ubaciti na stadion, te možda tamo raznijeti bombom. Nije isključeno i da je htio izvesti napad kamionom prema okupljenim navijačima ispred stadiona.

"Pandemija koronavirusa možda je nekima spasila život, jer sve mu je ovo propalo zbog zaključavanja nogometa", zaključuju.

Sudac Jose Luis Calaman naredio da se osumnjičenog pošalje u zatvor sve do početka suđenja.

image
Rakitić i Modrić tijekom velikog derbija
AFP


"Priznao je da je planirao napad", piše list i dodaju da je izabrao "nož varijantu".

No policija ništa ne želi prepustiti slučaju, sve opcije napada ostaju uključene, kao i to da je u pozadini cijela mreža napadača, organizirana skupina. Bolesnik je planirao napasti Rakitića, Modrića i društvo, još jedna potvrda da teroristi ne spavaju i samo čekaju priliku...

image
Luka Modrić i Ivan Rakitić predvodili su Hrvatsku do finala u Rusiji
Getty Images

Linker
21. travanj 2024 00:41