Ulla Klopp
 CHRIS BRUNSKILL/Getty Images
Odbio omražene rivale ‘Redsa‘

Kako je bivša konobarica Ulla odigrala ključnu ulogu u dolasku Jürgena Kloppa u Liverpool

Svojevremeno je interes za dovođenje temperamentnog Nijemca pokazao omraženi Liverpoolov rival
Piše: SNObjavljeno: 28. lipanj 2020. 13:15

Jürgen Klopp junak je Liverpoolovih navijača nakon što je Redse odveo do prvog naslova engleskog nogometnog prvaka nakon 30 godina.

Trenersku klupu Liverpoola preuzeo je 2015. godine nakon što je napustio Borussiju Dortmund, a dvije godine ranije se njegovo ime intenzivno povezivalo i s mogućim transferom u Manchester United. Do njega na kraju nije došlo a na klupi Manchester Uniteda su se nakon legendarnog Sir Alexa Fergusona izredali David Moyes, Louis van Gaal, Jose Mourinho i Ole Gunnar Solskjaer koji je trener i danas.

Neki kažu da je presudnu odluku odigrala Kloppova supruga Ulla koju je upoznao 2005. godine u Münchenu za vrijeme Oktoberfesta gdje je ona radila kao konobarica.

image
Jürgen i Ulla Klopp
BORIS STREUBEL/Getty Images

Phil Thompson, inače legendarni bivši branič Liverpoola, tvrdi da je upravo Ulla odigrala presudnu ulogu.

"Intervjuirao sam Kloppa za Sky i pitao sam ga jesu li on i Liverpool stvoreni jedno za drugo? Pogledao me i pitao: 'Zašto?' Tada mi je Klopp rekao da je mogao preuzeti i Manchester United, ali da mu je supruga rekla kako to nije u redu. Ali kada je preuzeo Liverpool, supruga je rekla da je to super potez", prepričao je Thopmson za norveši TV2.

Otkako je preuzeo Liverpool Klopp je osvojio četiri trofeja, Ligu prvaka prošle godine, kao i UEFA-in Superkup i FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo, te naslov engleskog prvaka ove godine.

Linker
26. travanj 2024 20:10