MARK COSGROVE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Mark Cosgrove/zuma Press/profimedia
NOVA ODLIČNA PREDSTAVA

Vatreni je apsolutni hit, hvalospjevi pljušte na sve strane: ‘Kakav Haaland? On je bio najbolji igrač na terenu‘

Hrvatski reprezentativac odigrao je još jednu sjajnu utakmicu u završnici sezone
Piše: SNObjavljeno: 15. svibanj 2024. 10:13

Nogometaši Manchester Cityja osigurali su "pole-position" uoči posljednjeg, 36. kola Premiershipa pobijedivši 2:0 na gostovanju kod Tottenhama. Građani će u domaći dvoboj s West Hamom ući s dva boda prednosti nad Arsenalom, kojem na Emirates stiže Everton.

Pep Guardiola započeo je utakmicu s dvojicom Hrvata na terenu; Mateo Kovačić igrao je u paru s Rodrijem u veznom redu, dok je Joško Gvardiol već uobičajeno zauzeo lijevi bok. I odigrao još jednu briljantnu utakmicu...

Nakon četiri pogotka u pet zadnjih kola, fenomenalni Vatreni mogao se i sinoć upisati među strijelce, no njegov udarac iskosa iz voleja otišao je preko grede.

Portal GiveMeSport tvrdi da je u datoj situaciji vjerojatno radije trebao spustiti loptu za Haalanda, no ističe da je to bila njegova jedina pogreška na čitavoj utakmici, zbog čega su samo Haalandu dali veću ocjenu.

"I to isključivo zato što je Norvežanin zabio dva gola, što znači da je Gvardiol bio najbolji igrač na terenu. Znati da on još uvijek ima samo 22 godine i da ima nastupe koji potencijalno osvajaju titulu je nevjerojatno", zaključuju.

image
ADRIAN DENNIS Afp

"Pep Guardiola je čovjek za kojeg se zna da često mijenja svoju početnu postavu, a zadnjih je godina stalno mijenjao lijevog beka. Nathan Ake pokazao je dobre rezultate u sezoni 2022./23. kao improvizirana opcija, ali Gvardiol izgleda kao da bi poziciju lijevog beka mogao učiniti svojom u nadolazećim godinama", dodaju.

O sjajnim predstavama Joška Gvardiola u završnici sezone pričalo se i na Cityjevu podcastu "We‘re Not Really Here" u kojem su voditeljica Natalie Pike i sugovornik s BBC Radio Manchestera Mike Minay ustvrdili da je Gvardiolu trebalo šest mjeseci da se potpuno prilagodi, ali da sad opravdava sva očekivanja i silan novac uložen u nj.

- Jedva čekam vidjeti kakav će biti u budućnosti. Možeš li zamisliti kako će igrati za godinu dana nakon još rada s Pepom? - ushićeno je kazala Pike.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Linker
15. svibanj 2024 10:13