- Afp
NEZAPAMĆEN CIRKUS

Potpuni debakl: Novak Đoković protjeran iz Australije nakon višesatnog pritvora!

Pola dana trajala je drama na aerodromu, a konačna odluka je - deportacija prvog tenisača svijeta.
Piše: SNObjavljeno: 05. siječanj 2022. 22:30

Đoković je u Melbourne stigao oko 13.30 po srednjeeuropskom vremenu, ali je na aerodromu zadržan sedam sati sati prije nego li je konačno donijeta odluka o oduzimanju vize.

Đokovićev je navodno aplicirao za pogrešnu vizu, koja ne podržava medicinsko izuzeće za cijepljenje.

Takav iznenađujući rasplet, čini se, znači da Đoković neće nastupiti na Australian Openu kojeg je osvajao čak devet puta. Njegovi odvjetnici uložit će žalbu na ovakvu odluku, ali ostaje za vidjeti kako će se cijela situacija rasplesti.

PRIJENOS UŽIVO:

22.35 - Australski ministar zdravstva Greg Hunt potvrdio je kako Đoković 'nije uspio osigurati odgovarajuće dokaze za medicinsko izuzeće', te će zato biti vraćen kući.

22.15 - Prema svemu sudeći čini se da je Novaku Đokoviću odbijen ulazak u Australiju, te će se morati napustiti zemlju. Novinar Paul Sakkal kaže kako je odbijen Đokovićev zahtjev za dobivanje vize, što je odluka na koju će se njegovi odvjetnici žaliti. Đoković navodno nije pokazao dovoljno 'dokaza' za njegovo medicinsko izuzeće.

21.40 - Glavni urednik sportske redakcije britanskog 'Telegrafa' objavio je kako je sve izvjesnije da Novak Đoković neće braniti titulu na ovogodišnjem Australian openu.

Novak je i dalje sam u pritvoru, čuvaju ga policajci, uzeli su mu i mobitel, i tako čeka odluku.

"Sve je veća mogućnost da će Đoković biti na sljedećem letu kući. U priču su sada umiješane i srpska ambasada u Australiji te australski ambasador u Srbiji. Usamljeni službeni automobil Australian Opena i dalje čeka Đokovića ispred aerodroma", napisao je na Twitteru Oliver Brown.

21.20 - Završeno je ispitivanje Đokovića u Melbourneu. Najbolji tenisač svijeta već se sedam sati ne može maknuti s aerodroma. Odluka hoće li moći na kraju ući u Australiju ili ne trebala bi biti donijeta između 22.30 i 23 sata.

21.14 - Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren otvoreno je dao podršku Novaku Đokoviću. Njegovu poruku pogledajte OVDJE.

20.30 - Australski Telegraph javlja da je ispitivanje Novaka Đokovića u pritvoru završeno. Sada se čeka odluka o cijelom slučaju, a zasad nema prognoze kada bi ona mogla biti donijeta i koji će biti konačni ishod.

19.45 - Povodom cijele situacije vezane uz Novaka Đokovića oglasio se i njegov trener Goran Ivanišević.

Ivanišević je na Instagramu objavio fotografiju s aerodroma.

"Nije baš uobičajeni put za Down Under (Australiju)", napisao je Ivanišević.

19.30 - Kako se Novak Đoković i dalje nalazi u pritvoru na aerodromu u Melbourneu, njegov otac Srđan pomalo gubi živce.

"Nemam pojma šta se događa, drže mi sina u zarobljeništvu pet sati!", rekao je Srđan za Sputnik.

"Ovo je borba za slobodni svet, ovo nije samo borba za Novaka, već borba za cijeli svet! Ako ga ne puste za pola sata, skupit ćemo se na ulici, ovo je borba za sve!“, poručio je Srđan Đoković.

image
WILLIAM WEST Afp

18.07 - Podršku Đokoviću u cijeloj situaciji dao je američki tenisač Tennys Sandgren.

"Samo da bude jasno. Dva zasebna liječnička odbora dozvolili su Novaku izuzeće, ali političari sve stopiraju. Australija ne zaslužuje biti domaćin Grand Slama", napisao je Sandgren na Twitteru.

18.00 - Srpski mediji pišu o užasnom tretmanu Đokovića na aerodromu, odnosno u sobi na aerodromu u sobi koju čuvaju dvojica policajaca. Telegraf tako tvrdi da slavnog tenisača tretiraju kao kriminalca.

image
WILLIAM WEST Afp

17.30 - "Čekamo njegovu prezentaciju i dokaze koje je pružio. Ako nema dovoljno dokaza prema njemu ćemo se odnositi kao prema bilo kome drugome, odnosno prvim avionom bit će poslan kući. Neće biti nikakvih posebnih pravila za Đokovića", poručio je, prema izvješću Reutersa, australski premijer Scott Morrison.


Đoković je na aerodrom u Melbourneu stigao oko 13.30 po srednjeeuropskom vremenu, nakon čega je uslijedila prava drama. Vlasti mu odbijaju izdati dozvolu za ulazak u Melbourne, a situacija je ozbiljnija nego li se u prvi mah činilo.

'Novak je trenutno smješten u sobi na aerodromu u Melbournu i kod njega ne može nitko ući. Ispred sobe u kojoj se nalazi su dva policajca", rekao je za B92 javio Novakov otac Srđan.

Najbolji tenisač svijeta je jučer priopćio kako je dobio medicinsko izuzeće koje mu omogućava ulazak u Australiju, ali došlo je do prave zbrke. Đoković navodno ima opravdanje od strane srpskih liječnika da ne mora biti cijepljen budući je prebolio koronavirus, da bi ušao u Australiju i igrao na prvom Grand Slam turniru sezone. Ali granična australska policija ima velike rezervacije prema valjanosti tog dokumenta, što je potvrdio i novinar Paul Sakkal. On tvrdi da taj dokument nije dovoljan razlog za medicinsko izuzeće i ulazak u zemlju.

Također, došlo je do pogreške od strane člana Đokovićevog tima koji je navodno podnio zahtjev za pogrešnu radnu vizu koja ne podržava medicinsko izuzeće za cijepljenje. Još za vrijeme leta prema Australiji granična policija Australije tražila je od savezne države Victorije da podrži Đokovićevu vizu za ulazak u zemlju, ali to se nije dogodilo.

U međuvremenu je Đoković saslušan u uredu na aerodromu u Melbourneu, te je situacija postala ozbiljna do te mjere da najboljem tenisaču svijeta prijete imigracijski pritvor, kao i protjerivanje u zemlju porijekla.

Linker
02. svibanj 2024 04:07