NOVI RAVNATELJ HRT-A

O IZBORU PJESME ZA EUROSONG OGLASIO SE I SINIŠA KOVAČIĆ 'U budućnosti će se pjesme drugačije birati. Ali sada smo uz Ninu'

 Facebook

Nakon što je oko pjesme 'Lighthouse' s kojom će Nina Kraljić nastupiti na Eurosongu nastao pravi skandal, jer je Hrvatsko društvo skladatelja izrazilo nezadovoljstvo činjenicom da su stranci autori pjesme, na što im je Nina oštro odgovorila, oglasio se i v.d. ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić.

- Kao vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije i sam sam upozoravao da mi je žao što za pjesmu s kojom će hrvatska predstavnica Nina Kraljić nastupiti na ovogodišnjemu natjecanju za pjesmu Eurovizije nisu odabrani domaći autori - izjavio je Kovačić za Story.

Dodao je da vjeruje da će novo programsko vodstvo HRT-a u budućnosti drukčije ustrojiti način odabira pjesme za Eurosong.

- No, u ovomu je trenutku bitno reći da smo uz našu Ninu Kraljić. Riječ je o talentiranoj, mladoj glazbenici i sjajnoj pjesmi te joj upućujemo podršku i želimo uspjeh na ovogodišnjemu Eurosongu. Koliko čujem, u prilog dobrim prognozama za pjesmu Lighthouse govori i to da je u manje od tjedan dana na kanalu YouTube pjesma preslušana više od milijun puta, a hrvatske kladionice predviđaju joj plasman na visoko treće mjesto. Nini Kraljić želim puno sreće i uspjeha - istaknuo je za Story.

Podsjetimo, nakon priopćenja Hrvatskog društva skladatelja, Nina Kraljić im je oštro odgovorila:

- Ono što je nevjerojatno je da pjesmu plaćam JA pa argument apsolutno pada u vodu. Ja od toga zarade nemam i što se mene tiče bitnija mi je Hrvatska. I da, nemate pravo opterećivati izvođača sa unutarnjom politikom. Kakve veze ima nacionalno domoljublje sa ovim? Sve što radimo, radimo za što bolji plasman i biramo stoga tada najbolje dobivenu pjesmu, ne biramo glazbu po nacionalnostima, to je apsolutna sramota. Ubijate ono što je glazba: univerzalni jezik i zajedništvo - napisala je Nina, pa nastavila:

- Sami ste priznali da hrvatski skladatelji često šalju pjesme izvan hrvatskih granica. Zašto je problem obratno? Samo mi imamo problem sa uspjehom čini se i uvijek smo najveći kritičari. Napisali bismo koliko smo hrvatskih pjesama dobili na ponudu ove godine, ali me sram. Sramota me i pričat o domoljublju na ovakav način. Ja, koja sam od starta pričala kako se želim baviti našom etno baštinom. Sramota me nakon milijun pogleda uopće ovo i pisati. Strašno umara ova konstantna negativa, kritiziranje i egoizmi umjesto da nam svima u cilju bude jedno. I molim vas nemojte govoriti da ne želite nanositi štetu kad ju nanosite, umjesto da se posvetite pravom radu, a ne pričama - poručila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 06:14