REALITYJEM NA REALITY

Rat televizija: RTL pomaknuo termin Big Brothera zbog Masterchefa Nove TV?

Kulinarski reality trebao je početi u 21,45 sati, dakle 15 minuta prije Big Brothera, no od najpopularniji reality u Hrvata od ponedjeljka se emitira od 21 sat
 YouTube

Nakon što su se ranije natjecali u turskim sapunicama, RTL i Nova TV ponovo počinju ratovati za gledatelje. Ovaj je puta riječ o reality showovima. Iako su sasvim različitim kategorijama realityja showova, RTL-ov Big Brother i Masterchef Nove TV borit će se za Hrvate pred malim ekranima. A prve dvije bitke izgleda da su se već odigrale.

Naime, RTL-ov Big Brother u ponedjeljak je promijenio vrijeme emitiranja večernje emisije s 22 sata na 21 sat. Zanimljivo je kako se promjena dogodila upravo kada je Nova TV počela s prikazivanjem svojeg kulinarskog realityja čiji je termin bio postavljen u 21,45 sati, 15 minuta prije starog Big Brotherovog.

Na svojim je stranicama RTL objavio da dolazi do promjene termina.

- RTL Televizija je promijenila termin emitiranja najgledanijeg reality show-a. Tako se od ponedjeljka Big Brother emitira u terminu od 21.00 sat. U ovom terminu će se emitirati od ponedjeljka do četvrtka. Petkom će se BB emisija emitirati u terminu od 22.00 sata, dok subotom i nedjeljom termin ostaje isti (subota, 19.00 h, nedjelja BB live od 20.00 h) - stoji u članku objavljenom na stranicama RTL-a.

Serije i emisije, Hawaii Five 0', 'Jezikova juha', 'CSI' i 'Hrvatska traži zvijezdu', koje je RTL prije objavljivao u 21 sat sada su pomaknute na 22 sata.

- Promjena termina emitiranja reality showa Big Brother programska je odluka koja je bila unaprijed planirana i nema veze s konkurencijom - priopćila je press agentica RTL-a Nataša Roksandić.

Osim toga, RTL je svoj program upotpunio i dodatnim satom Big Brothera. Tako će najveći ljubitelji popularnog reality showa od utorka do četvrtka u 10 sati moći uživo gledati prijenos iz BB kuće, prve dnevne zadatke i razgovore vrlo životopisnih stanara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 05:53