ZAROBLJEN NA KLUPI

Cico: Nikina ambicija se ne mjeri novcem

Igrao sam s Crnom Gorom protiv Balea, čudim se Benitezu da mu je otvorio prostor. Mislim da Mourinhov Inter ne bi izgubio na White Hart Laneu, kaže Cico Kranjčar
 Drago Sopta/CROPIX

ZAGREB - Zlatko Kranjčar zaključio je “engleski tjedan” na White Hart Laneu, čudeći se Rafaelu Benitezu i njegovom Interu, koji nije ni sjena Mourinhovog neuništivog duha i Mourinhove snage.

Bivši trener Liverpoola, koji je nogomet učio i od dinamovca Čede Jovićevića u Valladolidu, pao je u očima crnogorskog izbornika jer je podcijenio atletske mogućnosti Velšanina Garetha Balea, s kojim će se Cico Kranjčar još jednom sudariti tijekom kvalifikacija za Euro 2012. Naravno, našli smo se u “Dalmatinki”, iako smo se tjedan dana ranije sudarili i u Londonu na Notting Hillu, nakon utakmice Tottenham - Everton, u kojoj je trener David Moyes majstorski zakočio Balea, velšku verziju Usaina Bolta.

Cico je nekoliko dana proveo i u Parizu, a kad se vratio u Zagreb, odgledao je dvije tipične hrvatske priče. Dinamovu utakmicu u Bruggeu i kazališnu predstavu “Pandorina kutija”.

- Ne razumijem logiku Rafaela Beniteza, koji je Baleu otvorio prostor. Igrao sam protiv Balea, znao sam da moram zatvoriti i njega i Bellamyja i da je pola posla zgotovljeno. Benitez, koji je u nasljedstvo dobio titulu europskog prvaka i momčad koju je Jose Mourinho doveo do savršenstva, dopustio je Baleu da iskoristi sve svoje adute - brzinu, silinu, centaršut i da ponizi jednu veliku momčad. No, predviđam da je ovo zadnja Baleova ovakva utakmica, odsad će paziti na njega, imat će drukčiji “tretman”.

Kranjčar će zatvoriti ovo poglavlje svojim engleskim iskustvom:

- Benitez je igru postavio, kao da sam ja ignorirao engleske bokove, gdje su najjači. Znao sam da moram zatvoriti Johnsona i Ashleyja Colea, da moram kontrolirati Croucha, a za ostalo se moramo izboriti u muškoj borbi. Otvoreni bokovi su “smrt” za svaku momčad, čak i za Inter, gdje se Benitez pouzdao u Maicona, koji i više nije tako moćan...

Kranjčar govori samo o Benitezu, iako je trijumf nad Interom bio Redknappov diplomski rad.

Mourinho ne bi izgubio

- Bila je to sasvim sigurno najbolja utakmica Tottenhama pod Redknappovim ravnanjem. Imao je sve; Luku Modrića kao ideologa igre i glavnog kreativca Balea koji je finiširao Lukine ideje. Playmaker Luka nije bez razloga proglašen igračem utakmice, unatoč briljantnoj partiji Garetha Balea. No, ne mogu se oteti dojmu da Mourinho ne bi izgubio ovu utakmicu...

Ipak, u Cicinom glasu ima malo gorčine. Niko je opet bio na klupi.

- Na žalost, ne mogu to sakriti, međutim Niko nije nezadovoljan što ne počinje u udarnoj postavi, već zato što nije prva alternacija. U ovom času ništa ne može promijeniti, čeka se siječanj, ali definitivno si ne smije dopustiti da još tri mjeseca bude u drugom planu. Zanima ga klub s rejtingom, želi igrati, jer, kada ne bi tako bilo ostao bi vegetirati još tri godine u Tottenhamu. Ima odličan ugovor, dobro zarađuje, no njegova ambicioznost se ne mjeri novcem.

Cico Kranjčar je otkrio još jedan detalj:

- Niko bi najradije ostao u Londonu, no ako se ništa neće promijeniti, spreman je otići iz Engleske u neki klub Serie A. Ako to ne bude klub poput Liverpoola, zašto ne i Italija?

Harry ne može do vrha

U subotu je Niko bio u momčadi protiv Boltona, Redknapp ga je postavio na desni bok. Cico ni unatoč toj činjenici nije zadovoljan “prljavim” Harryjem:

- Iako ima u svlačionici 25 reprezentativaca, Harry Redknapp se neće boriti za prvo mjesto, makar ima momčad za sam vrh Premier lige.

Kranjčar je vidio i Dinamo:

- Modri su najbolji kad ih se otpisuje, kao što je bio slučaj protiv Villarreala. Danas su puno iskusniji i uvjeren sam da će se plasirati u drugi krug. O tome sami odlučuju, imaju odličnog trenera s vizijom, ali - igrači moraju napokon preuzeti odgovornost...

Redknapp mijenja Kranjčara za Younga uz nadoplatu?

Nakon što je Daily Mail u svom nedjeljnom izdanju objavio da je predsjednik Tottenhama Daniel Levy odobrio siječanjsku prodaju Nike Kranjčara, za nadopunu se pobrinuo Daily Star.

Drugi britanski tabloid piše da bi hrvatski vezni nogometaš londonskog kluba mogao biti dijelom siječanjskog transfera Ashleyja Younga iz Aston Ville u Tottenham vrijednog 20 milijuna funti. Cijenu za 25-godišnjega ubojitoga ljevokrilnog napadača momčadi iz Birminghama menadžer Tottenhama Harry Redknapp platio bi s 10 milijuna funti u novcu, te s Nikom Kranjčarom ili Davidom Bentleyjem u paketu.

Engleskog veznjaka Tottenhama Daily Mail inače također spominje u kontekstu siječanjske transfer-liste. Za njega je navodno najzaintersiraniji Fulham, a za Kranjčara Newcastle i, upravo, Aston Villa.

Young, koji je proteklih sezona često briljirao pod vodstvom tadašnjeg trenera Martina O'Neilla, ima još godinu i pol dana važećeg ugovora s Villom, koja ga želi zadržati: i Gerard Houllier je zaljubljen u hitronogog driblera.

Za bivšeg igrača Watforda, koji je na Villa Park stigao prije četiri godine za deset milijuna funti, također su zainteresirani Liverpoolov menadžer Roy Hodgson te trener Manchester Cityja Roberto Mancini. ( Totalsport)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 15:58