NAPOKON

NAKON 30 GODINA PUSTIH OBEĆANJA Kreće gradnja nacionalne dječje bolnice koja će na jednom mjestu imati svu potrebnu pomoć

Zagreb, 100108.Djecja bolnica u Klaicevoj ulici, skuceni prostor cekaonice ambulante za onkologiju Dnevne bolnice.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjevic / CROPIX

Nakon gotovo 30 godina pustih političkih obećanja gradnja nacionalne dječje bolnice napokon s riječi prelazi na djelo. Nova dječja bolnica trebala bi biti sagrađena za četiri godine, doznaje HRT.

Klinika za dječje bolesti u Zagrebu na godinu hospitalizira i do 15.000 djece, njih 220.000 prođe kroz poliklinike, a djeci iz cijele zemlje pruži se i do tri milijuna usluga. S novom će bolnicom mali bolesnici dobiti nacionalnu, sveučilišnu bolnicu u kojoj će na jednome mjestu imati svu potrebnu pomoć.

Ministar zdravlja Dario Nakić ipak je malo suzdržaniji. 'Na kojoj lokaciji ne znam točno. Imamo sada već nekoliko mogućnosti i tražimo načine gdje izgraditi i na koji način to financirati. Postoje, dakle, mogućnosti i korištenja fondova EU u jednom svome djelu, zato kažem teško mi je sada govoriti o konačnom rješenju', izjavio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:22