DAN POSLIJE

FOTO: POGLEDAJTE KAKO IZGLEDAJU ZGRADA, AUTO I GARAŽA NAKON STRAŠNOG POŽARA Ivković: 'Mirno spavam, nemam putra na glavi'

Taj auto ne vozim 4 godine, vozi ga moja bivša supruga Tihana koja je bila sama kod kuće, a djeca su bila sa mnom
 Tea Cimas / EPH

Deset godina star VW Passat karavan u vlasništvu Tomislava Ivkovića (55), bivšeg trenera Lokomotive, izgorio je u požaru koji je nepoznati napadač prošli petak oko 23.30 sati podmetnuo u nezaključanoj garaži ispod stambene zgrade u zagrebačkoj ulici Oboj.

Vozilo, inače, koristi Ivkovićeva bivša supruga Tihana Zrnić koja je u vrijeme izbijanja vatrene stihije bila sama kod kuće. Šteta je ogromna, susjedi su u šoku, a Ivković je u šoku, no ne sumnja ni na koga.

Nagorjela fasada

- Taj auto ne vozim već četiri godine, a u tom stanu nisam već šest mjeseci jer živim na drugoj adresi. Da vatrogasci nisu brzo sve pogasili, bilo bi i mrtvih. Tihana je bila sama kod kuće jer su naša djeca tu večer bila sa mnom. Rolete su joj bile spuštene, ali je čula motor pod prozorom. Čitala je knjigu, motor je otišao i najednom su se zaredale eksplozije. Pucale su gume. Požar se začas rasplamsao pa je istrčala bosa iz stana sa psom i zvala me. Došao sam za pet minuta. I susjedi i ja zvali smo vatrogasce koji su stigli začas. I svaka im pohvala na brzoj reakciji jer da su došli pet minuta kasnije, bilo bi i mrtvih - priča za Jutarnji list nogometni trener Tomislav Ivković, ističući kako mu je motiv paleža nepoznat. Spava mirno, kaže, jer nema putra na glavi, baš kao ni Tihana Zrnić.

Eksplodirale gume

Garaža u kojoj je bio Passat nalazi se točno ispod njihove terase pa je vatra sukljajući u zrak, osim susjednih garaža i automobila, oštetila i terasu. Nisu bili pošteđeni ni susjedi kat iznad, a uništena fasada zaprepašćuje prolaznike.

- Mogla je planuti cijela zgrada. Sreća da je Passat na diesel pa nije eksplodiralo. Bio je to prizor poput onih strahota u Libanonu. Da je meni netko htio nešto poručiti i da me pratio, onda bi valjda i znao da više ne stanujem na toj adresi. Garaže nikad ne zaključavamo. Siguran smo kvart i svi stanari su u redu, dobri ljudi. Prijetnje primali nismo niti nam je itko dao naslutiti da mu na neki način smetamo - pojašnjava još Ivković te je mišljenja da je meta možda bio, ipak, netko drugi u susjedstvu.

>>> FOTOGALERIJA

Susjedi, pak, ulice Oboj su pod dojmom napada. Žele vjerovati da je to nečija neslana šala i potez iz obijesti. Među susjedima su i zaposlenici rumunjske ambasade čiji džip tu večer nije bio u garaži.

Istražitelji su temeljito proveli očevid na zgarištu. Ivkovićev Passat čiji je stražnji dio poliven benzinom i zapaljen totalno je uništen. Odvezen je na vještačenje kako bi se utvrdilo ima li još neki korisni trag koji će dovesti do počinitelja. Za razliku od Ivkovićeve zgrade s pet stanova, na kojoj nema nadzornih kamera, n’a zgradi pored njihove nalazi se njih nekoliko. Hoće li te snimke pomoći istražiteljima u rješavanju slučaja, pokazat će istraga.

Poznavatelji prilika se pitaju je li to možda ipak neko ozbiljno upozorenje Ivkoviću na neki od poteza iz njegove nogometne prošlosti. Naime, nakon četiri i pol godine u ulozi trenera NK Lokomotiva, u svibnju prošle godine izvršni Odbor Lokosa odlučio mu je zahvaliti na trenerskoj suradnji nakon visokog poraza od Rijeke. Bila je to kap koja je prelila čašu unatoč činjenici da je s Lokomotivom izborio finale Kupa te klub odveo do drugog mjesta u sezoni 2012./2013.

Isti rukopis napadača

Inače, ovo nije prvi put da nekom ugledniku koji je imao “posla” s NK Lokomotivom gori auto. Podsjetimo, u srpnju 2013. godine zapaljen je Mercedes CL500 u vlasništvu GNK Dinama na zagrebačkoj Bijeničkoj cesti, a koji je koristio Božidar Šikić zvani Šika, direktor NK Lokomotive, bivši golman te čovjek od najvećeg povjerenja Zdravka Mamića. Vozilo je poliveno benzinom te zapaljeno u Šikićevoj garaži u sklopu obiteljske kuće, a “mečku” je prethodno koristio Mamić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:04