NEVRIJEME

FOTO: SPLIT SE ZABIJELIO! Najjača tuča u posljednjih nekoliko godina pogodila Dalmaciju: 'Izgleda kao da je palo 10 centimetara snijega'

 EPH

Nakon što je olujno jugo ovog vikenda poharalo Istru, u ranim jutarnjim satima jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je splitsko područje, a najviše su bila pogođena istočna predgrađa.

Olujni oblak oko 5 sati ujutro razvio se između Šolte i Brača, a malo prije 6 sati premjestio se nad obalu. Splitu i okolici je donio intenzivnu grmljavinu s oborinama, a oblak je potom pogodio šire mosorsko područje, gdje je donio najjaču tuču posljednjih nekoliko godina, javlja Dalmacija News.

Najviše tuče palo je u Žrnovnice, gdje su nanosi mjestimice bile veći od 10 centimetara, pa se cijelo mjesto u potpunosti zabijelilo, kao da je pao snijeg. Tamošnja meteorološka postaja zabilježila je pad sa 10 na 5 Celzijevih stupnjeva u samo 20 minuta trajanja nevremena.

Nevrijeme je potom prešlo na sjevernu stranu Mosora, no nakon toga je počelo slabiti. Tuča je zabijelila i Stobreč, a na Svilaji i Kamešnici jutros gust snijeg pada iznad 700 metara nadmorske visine.

U Konavlima je posvuda palo preko 40, a u Dubrovniku preko 30 litara oborina po kvadratnom metru, javlja mreža meteoroloških postaja Pljusak.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:56